Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την απόπειρα εισβολής στην Βουλή την περασμένη Κυριακή (ΒΙΝΤΕΟ)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την απόπειρα εισβολής στην Βουλή την περασμένη Κυριακή (ΒΙΝΤΕΟ)

Έρευνα διενεργεί η Ελληνική Αστυνομία για να αποκαλυφθούν αυτοί που υποκίνησαν την απόπειρα εισβολής στην Βουλή την περασμένη Κυριακή, αλλά και οι «πληροφοριοδότες» που διέρρευσαν σε ιστοσελίδα τις εισόδους και εξόδους του Κοινοβουλίου, από τις οποίες «είναι δυνατό να διαφύγουν τα ποντίκια» (!) όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στο δημοσίευμα.

Ερωτήματα πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ενώ στην Αστυνομία γνώριζαν για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, παρ’ όλα αυτά δεν απέτρεψαν να αμαυρωθεί από σοβαρά επεισόδια το συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Το Αρχηγείο της Αστυνομίας εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση με την οποία εξηγεί τις πρακτικές που ακολούθησαν οι δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τις προσπάθειες κατάληψης του Κοινοβουλίου από κρανοφόρους, οι οποίοι λειτούργησαν συντονισμένα και βάσει σχεδίου.

Το Αρχηγείο δημοσιοποίησε εικόνες από την κάμερα του ελικοπτέρου που υπερίπτατο την ώρα των επεισοδίων. Σε αυτά, φαίνεται ένα πλήθος που περιφερόταν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, να συγκλίνει αυτόματα προς τα σκαλιά της Βουλής, σαν να είχε δεχθεί κάποιο σύνθημα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, με αφορμή αυτές τις πληροφορίες και με στόχο να μη διαλυθεί το συλλαλητήριο, είχε καταρτιστεί ειδικό σχέδιο προστασίας της Βουλής και των γύρω δημοσίων κτιρίων και ταυτόχρονα για την προστασία των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο.

Γι’ αυτό και η στάση των ΜΑΤ ήταν καθαρά αμυντική και έκαναν χρήση χημικών, όσο γινόταν πιο περιορισμένη, αποκλειστικά στα σημεία που γίνονταν οι εξαιρετικά άγριες επιθέσεις των ακροδεξιών. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που – σύμφωνα με την Αστυνομία – υπήρξαν συνολικά 28 τραυματίες αστυνομικοί, ενώ σημαντικές ήταν οι φθορές που υπέστησαν ο ατομικός εξοπλισμός και τα δημόσια είδη (καταστροφή ή φθορά μεγάλου αριθμού στολών, 29 κρανών, 42 ασπίδων, 25 περικνημίδων, 24 προσωπίδων, κ.λ.π.).

Δείτε το βίντεο που τραβήχτηκε από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ