Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ακόμη δεν έχει τελεσιδικήσει η ασέλγεια σε 5χρονο κορίτσι πριν 12 χρόνια !

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ακόμη δεν έχει τελεσιδικήσει η ασέλγεια σε 5χρονο κορίτσι πριν 12 χρόνια !

Από όταν το 2007 ο 60χρονος γείτονας και μακρινός τους συγγενής παρενόχλησε όχι μόνο τα δύο μεγαλύτερα παιδιά τους αλλά  ασέλγησε και στο 5χρονο κοριτσάκι τους στιγματίζοντας για πάντα τη ζωή του, η οικογένεια του Νίκου Χριστοδουλάκη βιώνει  έναν «γολγοθά». Επί 12 χρόνια η υπόθεσή τους «σέρνεται» στα δικαστήρια με το πρωτόδικο να επιβάλλει στον δράστη ποινή 12 ετών για την ασέλγεια στο 5χρονο και  το δευτεροβάθμιο (που εξέδωσε την απόφασή του τον περασμένο Φεβρουάριο!) να τον ρίχνει στα «μαλακά» με ποινή 5 ετών.

Κατά αυτής της απόφασης ο 72ρονος σήμερα κατηγορούμενος προσέφυγε στον Άρειο Πάγο όπου αναμένεται να εξεταστεί η υπόθεση στις 9 Οκτωβρίου. Οι γονείς του 17χρονου σήμερα κοριτσιού μιλώντας στην «Realnews» δηλώνουν «συντετριμμένοι από την μέχρι τώρα αντιμετώπιση του δράστη από την Ελληνική δικαιοσύνη που  αντί να είναι με το μέρος του παιδιού, έδειξαν να είναι με το μέρος του δράστη». Όπως λένε ,εδώ και 12 χρόνια η υπόθεση αυτή, που θα έπρεπε να έχει τελεσιδικήσει σε 3-4 το πολύ χρόνια, «με ένα σωρό μεθοδεύσεις, παρατυπίες και έξωθεν παρεμβάσεις  συνεχίζει να τραβάει σε δικαστικό επίπεδο κι ενώ ο δράστης έχει καταδικαστεί σε 1ο και 2ο βαθμό.

Με μόλις μερικούς μήνες στη φυλακή, παραμένει έξω, ουσιαστικά ατιμώρητος, με εξαγοράσιμη ποινή, 5 έτη φυλάκισης προς 5 ευρώ την ημέρα, σε δόσεις! Και μετά από αυτήν την χαριστική ποινή, άσκησε και αναίρεση» σημειώνουν, μη κρύβοντας την αγανάκτησή  τους.

«Στον γολγοθά που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια όλη η οικογένειά  μας, όλα κυλούν προς την «προστασία» του παιδεραστή. Ακυρώθηκαν δικαστήρια (το Τριμελές Κακουργημάτων Χανίων – κράτησε και δίκασε με κάθειρξη 12 ετών τον δράστη…«κακώς» αποφάνθηκαν στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων τα ακύρωσαν όλα, ενώ έπρεπε να έχει μεταφερθεί όπως όριζε ο νόμος να δικαστεί από ΜΟΔ. Για ακόμη 5-6 χρόνια η υπόθεση λίμναζε χωρίς να δικάζεται, με μεταθέσεις δικασίμων 1 έτος κάθε φορά κι ενώ δικαστές και δικηγόροι γνώριζαν…), αφού μας «εμπαίζαν» μέχρι το 2015 με εναλλαγές τοποθεσίας διεξαγωγής των δικών από Ρέθυμνο σε Χανιά και το αντίστροφο.

Έτσι, παραγράφηκαν αδικήματα παράνομης κατοχής ολόκληρου οπλοστασίου στην 8ετία! Και ενώ ο δράστης δικάστηκε ομόφωνα με 10ετή κάθειρξη από το ΜΟΔ Ρεθύμνου, χωρίς αναστολή  έως το εφετείο, μετά από μερικούς μήνες αφέθηκε ελεύθερος για αστείους λόγους λόγω βαρηκοΐας!!! και βγήκε έξω…Του ασκήθηκε ποινική δίωξη και για την 9χρονη τότε κόρη μας,  από τον εισαγγελέα Ρεθύμνης και ενώ εισήχθη ως κακούργημα στην δίκη που έγινε και κρίθηκε πάλι ένοχος ο ίδιος παιδόφιλος κι έπρεπε να μπει πάλι φυλακή αφού είχε ήδη τις καταδίκες τελεσίδικα για την 5χρονη, παρά ταύτα μετέτρεψαν την ποινή του σε πλημμέλημα και την παρέγραψαν, αφού είχαν περάσει 11 χρόνια από το γεγονός.

Δεχτήκαμε «μπούλινγκ» και συκοφάντηση από μερίδα συγγενών και φίλων του κατηγορουμένου, που βρήκαν πρόσφορο έδαφος όταν φύγαμε απ΄ το χωριό, αφού προσπαθούσαν να παρουσιάσουν τον θύτη ως θύμα. Για εμάς δεν νοιάστηκε κανείς.

Ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία του όπως ορίζει ο νόμος (αν και υπήρχαν μαρτυρίες ότι τριγυρνούσε κοντά σε σχολεία αδικαιολόγητα αφού δεν έχει ούτε παιδιά ούτε εγγόνια μαθητές στα σχολεία αυτά). Αυτός ο άνθρωπος κατέστρεψε τρία μικρά παιδιά για όλη τους τη ζωή και διέλυσε μια οικογένεια. Κάθισε στην φυλακή για λίγους μόνο μήνες και τώρα ζητάει πάλι να τα αναιρέσει όλα στον Άρειο Πάγο. Η ηθική βλάβη, που υπέστη η κόρη μας, από την ειδεχθή συμπεριφορά του, είναι τεράστια και ο αντίκτυπος στην κοινωνία μεγάλος. Η βεβήλωση της ψυχής της όμως δεν πρόκειται να φύγει ποτέ!!… και τα σημάδια της θα την ακολουθούν για μια ζωή…».

Όπως δηλώνει στην «R» η δικηγόρος της οικογένειας  Ζωή Κωνσταντοπούλου:

«Ανέλαβα την υπόθεση της οικογένειας  και της σεξουαλικής κακοποίησης της 5χρονης κόρης τους από 60χρονο, γιατί με συγκλόνισε η ακραία αδικία, η αρνησιδικία, η αντιστροφή της πραγματικότητας που βιώνει, εδώ και 12 χρόνια αυτή η οικογένεια. Οι γονείς στράφηκαν από την πρώτη στιγμή στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας να τιμωρηθεί ο 60χρονος δράστης για την σεξουαλική κακοποίηση του μικρού παιδιού, αλλά και της 9χρονης κόρης τους.  Ζήτησαν προστασία για το παιδί τους.

Μετά από δωδεκαετή εκκρεμότητα, το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον δράστη, αλλά του επέβαλε χαριστική ποινή: 5 χρόνια φυλάκιση, προς 5 ευρώ τη μέρα, σε 36 μηνιαίες δόσεις. Τόσο κοστολογείται η αφαίρεση της παιδικότητας, η ασέλγεια σε μικρά παιδιά; Τόσο απροστάτευτη είναι η παιδική ηλικία, τόσο εκτεθειμένα τα παιδιά, ακόμη και σε υποθέσεις που κρίνονται δικαστικά;

Θεωρώ ότι για την υπόθεση πρέπει να υπάρξει θεσμική παρέμβαση. Και διερεύνηση των παραγόντων που οδήγησαν σε μια τόσο προκλητικά  ευμενή μεταχείριση μιας τέτοιας πράξης, με θύμα ένα 5χρονο παιδί.

Πρέπει επιτέλους η Δικαιοσύνη να λειτουργήσει ανεξάρτητα, προστατεύοντας αποτελεσματικά τα παιδιά- θύματα κακοποίησης και όχι επιβραβεύοντας δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ