Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δεκάδες αποφυλακίσεις ερευνά η Εισαγγελία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δεκάδες αποφυλακίσεις ερευνά η Εισαγγελία

Κύκλωμα «ανάπηρων»  αποφυλακίσεων πίσω από την έξοδο απο τις φυλακές του Αρη Φλώρου, διερευνά πλέον η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς , τοποθετώντας σε πρώτο πλάνο και περίπου 700 άλλες περιπτώσεις

αποφυλάκισης γνωστών κρατουμένων με “υψηλά» ποσοστά αναπηρίας.  Οι πληροφορίες που συλλέγει η εισαγγελία μιλούν για τη δράση πολυπλόκαμου κυκλώματος με τη συμμετοχή αξιωματούχων του ιατρικού χώρου, παραγόντων των φυλακών αλλά και δικηγόρων. Για αυτό το λόγο θα συγκεντρωθούν και θα ερευνηθούν όλες οι σχετικές υποθέσεις κρατουμένων οι οποίοι έχουν αποφυλακιστεί για λόγους υγείας με πιστοποιητικά αναπηρίας, αρχής γενομένης από αυτή του Αρη Φλώρου.

Ολοι οι εμπλεκόμενοι

Για αυτό το λόγο άλλωστε θα τεθούν υπο έρευνα  όλα τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη διαδικασία αποφυλάκισης Φλώρου. Θα ελεγχθούν δηλαδή οι ενέργειες γιατρών, υπαλλήλων αρμόδιων επιτροπών ακόμη και δικηγόρων που συμμετείχαν στην διαδικασία. Ήδη, η Εισαγγελία έχει κατασχέσει τον ιατρικό φάκελο του Αριστείδη Φλώρου από το ΚΕΠΑ

Κύκλωμα που έστηνε «ανάπηρες» αποφυλακίσεις, ερευνά πίσω από την αποφυλάκιση Φλώρου η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

ενώ παράλληλα ζήτησε και όλα τα σχετικά έγγραφα από νοσοκομεία τα οποία εξέδωσαν γνωματεύσεις, το νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν κληθεί και οι μάρτυρες που θα προκριθούν , όμως ήδη κάποια στόματα άνοιξαν.

Πλαστογραφία ναι, δωροδοκία οχι

Προχθές γιατρός ο οποίος καταγγέλλεται από διευθυντή του Ευαγγελισμού ως ο πλαστογράφος βασικής ιατρικής γνωμάτευσης του Φλώρου, εμφανίστηκε αυτοβούλως στην εισαγγελέα Τουλουπάκη και εξετάστηκε με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων και όχι με αυτή του απλού μάρτυρα. Επι 2,5 ώρες ο μάρτυρας μίλησε για όλα αλλά , πληροφορίες αναφέρουν πως αποδέχτηκε  «εν μέρει την ευθύνη για την πλαστογράφηση του επίμαχου πιστοποιητικού» αρνήθηκε, ωστόσο, τις καταγγελίες ότι δωροδοκήθηκε. για δωροληψία. Προς επίρρωση ζήτησε να φέρει επιπλέον στοιχεία και οι αστυνομικοί με εντολή της κας Τουλουπάκη, τον οδήγησαν σπίτι του και προχώρησαν σε έρευνα. Η Εισαγγελία Διαφθοράς αναμένεται να καλέσει εκ νέου για ανωμοτί κατάθεση τον γιατρό, ο οποίος φέρεται ως ύποπτος.

Ο διευθυντής 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της κατάθεσης του (προσήλθε και αυτός αυτοβούλως) ο διευθυντής της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Σπύρος Ζακυνθινός, σύμφωνα με πληροφορίες, προσκόμισε δυο ακόμα γνωματεύσεις για τον Α. Φλώρο τις οποίες φέρεται να θεωρεί «ύποπτες» αλλά και βίντεο στο οποίο καταγράφεται με λεπτομέρειες η μεταγωγή και η εξέταση του κρατούμενου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ