Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ανασύρονται από το αρχείο οι μηνύσεις Σαμαρά-Βενιζέλου-Αβραμόπουλου για τη Novartis

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανασύρονται από το αρχείο οι μηνύσεις Σαμαρά-Βενιζέλου-Αβραμόπουλου για τη Novartis

Από μηδενική βάση ξεκινά και πάλι η έρευνα των μηνύσεων που είχαν καταθέσει για την υπόθεση Νovartis ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου τις ανέσυρε από το αρχείο και με παραγγελία της προς την αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Βασιλική Θεοδώρου ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες των τριών πολιτικών.

Της παραγγελίας της είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα του πρώην επόπτη των εισαγγελέων διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή που τις είχε αρχειοθετήσει, οποίος επικαλείτο για την ανάσυρσή τους νέα στοιχεία. Πρόκειται για 10 έγγραφα που προσκόμισε μαζί με το αίτημά του τα οποία ωστόσο όπως αναφέρει στην παραγγελία της η κ. Δημητρίου αν και ήταν στα χέρια του από τον περασμένο Νοέμβριο-Δεκέμβριο  ο κ. Αγγελής έρχεται “όψιμα” στις 19 και 20 Ιουνίου του 2019 να ζητήσει βάση αυτών την ανάσυρση των επίμαχων μηνύσεων από το αρχείο.

Σημειώνεται δε, ότι 4  από  τα εν λόγω έγγραφα που ήταν χρεωμένα στον κ. Αγγελή, ακόμη δεν έχει  επιστρέψει τα πρωτότυπά τους στην Εισαγγελία ως όφειλε ενώ άλλα 5 δεν έχουν πρωτόκολλο. Να σημειωθεί ότι η κ. Θεοδώρου θα διερευνήσει μόνο το σκέλος που αφορά τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων, όπως παράβαση καθήκοντος από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους  επίκουρούς της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη. Κι αυτό γιατί κατά το σκέλος που η μήνυση του κ. Σαμαρά στρεφόταν κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η δικογραφία έχει διαβιβαστεί από τον Μάιο του 2018 στη βουλή για τις δικές της ενέργειες ενώ εκείνο που αφορούσε τους προστατευόμενους μάρτυρες αρχειοθετήθηκε από τον πρώην επόπτη των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ