Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη: Με κάθειρξη πάνω από 10 χρόνια απειλείται ο 28χρονος που παρέσυρε γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκάλυψη: Με κάθειρξη πάνω από 10 χρόνια απειλείται ο 28χρονος που παρέσυρε γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο 

“Απροσεξία”, “δεν είχε τον έλεγχο του αυτοκινήτου το τιμόνι του οποίου κρατούσε στα χέρια του”, “δεν πρόσφερε βοήθεια στους παθόντες ως όφειλε”, είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που αποδίδονται με την απαγγελία των κατηγοριών στον υπαίτιο του τρομερού τροχαίου στο Αίγιο με τον διπλό θάνατο της γιαγιάς μαζί με το εγγονάκι που κρατούσε στην αγκαλιά της.

Ο δράστης ο 28χρονος σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, διώκεται για το κακούργημα της “επικίνδυνης οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ”, αδίκημα το οποίο επισύρει κάθειρξη τουλάχιστον10 ετών και για τα πλημμελήματα της “ανθρωποκτονίας από αμέλεια, κατά συρροή” και “αδικαιολόγητη και ανεύθυνη εγκατάλειψη των βαριά τραυματισμένων θυμάτων”. Ήδη σε βάρος του 28χρονου έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, με αφαίρεση των ταξιδιωτικών εγγράφων του (διαβατήριο).

Τις κατηγορίες σε βάρος του 28χρονου σημαιοφόρου απήγγειλε η αντεισαγγελέας του Ναυτοδικείου, ενώ στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του αναφέρεται στην ιδιότητα του κατηγορουμένου επισημαίνοντας   χαρακτηριστικά: «Ενώ ήταν στρατιωτικός, παρέβη τη διάταξη που απαγορεύει την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος» αφού η τοξικολογική εξέταση του αίματός του, από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αναφέρεται σε υπέρβαση του ορίου αλκοόλ σε ποσοστό πάνω από 50% (1,71 με όριο 1,10 γρ./λίτρο).

Το θανατηφόρο τροχαίο συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν στις25 Αυγούστου στις Καμάρες Αιγίου, ο σημαιοφόρος του πολεμικού ναυτικού οδηγώντας μεθυσμένος, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα την 67χρονη Ευαγγελία και το μόλις ενός έτους εγγόνι της Γιαννάκη που κρατούσε στην αγκαλιά της.

«Με επικίνδυνους ελιγμούς, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, εισερχόμενος σε αριστερή στροφή με μεγάλη ταχύτητα, εξετράπη της πορείας, προς το αντίθετο ρεύμα, οδηγώντας ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος, προσκρούοντας σε αυτό και βρέθηκε πάνω σε πεζούς» αναφέρει το κατηγορητήριο, σε ό,τι αφορά στις συνθήκες του τραγικού τροχαίου.

«Από απερισκεψία, δεν είχε όπως όφειλε, διαρκώς στραμμένη την προσοχή του, ως προς την πορεία του, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε. Ο κατηγορούμενος δεν προέβλεψε, εξαιτίας της αμελούς (σ.σ. οδηγικής) του συμπεριφοράς, αν και ήταν σε θέση, σύμφωνα με τις προσωπικές του ικανότητες, γνώσεις και ιδότητες, ν’ αποφύγει» αναφέρει η εισαγγελική λειτουργός που του απήγγειλε τη δίωξη. Για την εγκατάλειψη των θυμάτων του το κατηγορητήριο σημειώνει ότι:

«Ενώ είχε την υποχρέωση να σταματήσει, να προσφέρει βοήθεια στους παθόντες, να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή, εγκατέλειψε, αναπτύσσοντας ταχύτητα…».

Ανείπωτος πόνος

Εκ μέρους των μελών της οικογένειας που απώλεσαν τα πλέον αγαπημένα τους πρόσωπα στο τραγικό συμβάν των Καμαρών στις 25-8-2019, θέλουμε να σας μεταφέρουμε τις εκ βαθέων ευχαριστίες τους για την αμέριστη συμπαράσταση που έλαβαν από πλήθος ανθρώπων, συγγενών, φίλων, γνωστών, συγχωριανών, αλλά και από απλό κόσμο από όλη την Ελλάδα.

“Η οικογένεια έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και πιστεύει ότι θα αποδώσει με δίκαιο και αναλογικό τρόπο όσα αρμόζουν στον άνθρωπο που προκάλεσε την ασύλληπτα οδυνηρή και τραγική απώλεια του βρέφους τους Γιάννη και της γιαγιάς του Ευαγγελίας” σημειώνουν σε κοινή δήλωση τους οι δικηγόροι της οικογένειας των θυμάτων Μαρίνος Σκανδάμης και Κων/νος Κρεμμύδας.

“Σε αυτές τις στιγμές του ανείπωτου πόνου τους, τα μέλη της οικογένειας, έχοντας να διαχειριστούν μια αφόρητη καθημερινότητα, επιλέγουν να διατηρήσουν την έως τώρα στάση τους χωρίς να προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, αναγνωρίζοντας βεβαίως το ειλικρινές ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και των δημοσιογράφων τους οποίους ευχαριστούν” καταλήγουν οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ