Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Αστυνομικός για την τραγωδία στο Μάτι: «Λειτουργούσαμε στα τυφλά»!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αστυνομικός για την τραγωδία στο Μάτι: «Λειτουργούσαμε στα τυφλά»!

Την παραδοχή ότι τουλάχιστον μέρος του επιχειρησιακού μηχανισμού για την κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι λειτουργούσε στα τυφλά, κάνει αστυνομικός του Τμήματος Μαραθώνα.

Στην κατάθεσή του ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, η οποία βρίσκεται εντός της δικογραφίας, ο μάρτυρας περιγράφει πως η μαινόμενη πυρκαγιά έφτασε στη Λεωφόρο Μαραθώνος μέσα σε «πολύ λίγα λεπτά», ενώ ισχυρίζεται πως «δεν είχαμε ενημέρωση από κανένα για να πούμε στον κόσμο να κατέβει πιο κάτω».

«Όταν ήμασταν Μαραθώνος και Ισμήνης είχαμε και τα δύο ρεύματα της Μαραθώνος ανοιχτά. Εστιάσαμε να απομακρύνουμε τον κόσμο από την πληγείσα περιοχή, από το Ν. Βουτζά δηλαδή» αναφέρει και συνεχίζει: «Σε πολύ λίγα λεπτά η φωτιά κατέβηκε προς το σημείο μας. Ήταν έντονη, πολύς καπνός, τεραστίων διαστάσεων. Κάποια στιγμή αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε, ήταν στα 100 μέτρα μπροστά μας και κάποια στιγμή αναπήδησε τη Μαραθώνος και μας εγκλώβισε».

  • Ερώτηση: Τι ώρα σας υπερπήδησε η φωτιά;
  • Απάντηση: Περίπου 18:25. Δεν θυμάμαι ακριβώς. Διώξαμε όσους προλάβαμε να τους διοχευτεύσουμε προς τη Νέα Μάκρη. Απλώς τους διώχναμε προς Μαραθώνος από την οδό Ισμήνης. Δεν γνωρίζαμε να πούμε στον κόσμο να κατευθυνθεί προς το παραλιακά μέτωπο γιατί δεν είχαμε εικόνα της φωτιά. Δεν είχαμε ενημέρωση από κανένα για να πούμε στον κόσμο να κατέβει πιο κάτω. Λειτουργούσαμε στα τυφλά.

Στην ερώτηση δε, αν θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα το σύνολο της δύναμης για να βοηθήσει τον κόσμο, αν όσο η φωτιά κατάκαιγε το Ν. Βουτζά είχαν έγκαιρη ενημέρωση, ο αστυνομικός απάντησε:

«Λόγω του ότι η φωτιά κινείται γρήγορα για να αξιοποιηθούν στο Μάτι αυτά τα άτομα θα πρέπει να είχαν ενημερωθεί όσο η φωτιά βρισκόταν πολύ ψηλά ακόμη».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ