Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Βούλευμα “καταπέλτης” για τον Αρ. Φλώρο!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βούλευμα “καταπέλτης” για τον Αρ. Φλώρο!
Με ένα σκεπτικό που ουσιαστικά προδιαγράφει – κατά προσέγγιση- και την πορεία της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που μεταφέρεται πλέον στην Αθήνα και την Εισαγγελία κατα της Διαφθοράς, για την υποθεση του Αρ. Φλώρου,

διέταξε το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας , την ανατροπή του βουλεύματος με το οποίο είχε αποφυλακιστεί με όρους στα μέσα Αυγούστου. Οι δικαστές του Συμβουλίου , που συνεδρίασε με διαδικασίες εξπρές, υιοθέτησαν πλήρως την πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε το πιστοποιητικό βάσει του οποίου δομήθηκε το ποσοστό αναπηρίας του κατηγορουμένου «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Λάμπρος Σοφουλάκης: «Είναι ισχυρές οι ενδείξεις πλαστότητας των πιστοποιητικών αναπηρίας»
Μάλιστα υποβλήθηκε και δεύτερη πρόταση, συμπληρωματική,  από τον κ. Σοφουλάκη, καθώς ήρθαν στη δημοσιότητα τα έγγραφα του Ευαγγελισμού τα οποία έχουν τεθεί υπο διερεύνηση μετά τις καταγγελίες της διοικήτριας τοιυ νοσοκομείου. Τα έγγραφα διαβιβάστηκαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ο οποίος είχε διατάξει την πρώτη έρευνα σε βάρος του Φλώρου και εκείνος   τα διαβίβασε στην Εισαγγελία Εφετών.
Ο κ. Σοφουλάκης στη συμπληρωματική πρότασή του προς το Συμβούλιο  αναφέρει πως τα «έγγραφα αυτά ενισχύουνν την προκατακρτική εξέταση την οποία διέταξε ο κ. Προκοπίου και αποτελούν ισχυρές ενδείξεις περι πλαστότητας του πιστοποιητικού και ψευδούς ποσοστού αναπηρίας». Το υπ΄αριθμόν 65/18 βούλευμα, εκδόθηκε τελικά πριν τα μεσάνυχτα και η προσαγωγή του Αρη Φλώρου μετατράπησε σε σύλληψη απο την αστυνομία. Ο Φλώρος οδηγήθηκε  στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να ακολουθηθούν οι νομικές διαδικασίες που προβλέπονται και σχετίζονται με την επιστροφή του στη φυλακή.
Στη Χαλκίδα

Η εισαγγελέας  εκτέλεσε το διατακτικό του νέου βουλεύματος και αποφάσισε την κράτηση του επιχειρηματία στις φυλακές της Χαλκίδας, απ οπου είχε λάβει το αποφυλακιστήριο του στα μέσα Αυγούστου. Η μεταγωγή του έγινε  με αστυνομική  συνοδεία που παρέπεμπε σε μεταγωγή… τρομοκράτη.

kasdfkdfEK

Μοτοσυκλετιστές και περιπολικά συνόδευαν το συμβατικό αυτοκίνητο της αστυνομίας που μετέφερε τον Φλώρο στα άδεια δικαστήρια της Ευελπίδων. Να σημειωθεί πως την εντολή για έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης, την είχε δώσει ο κ.Σοφουλάκης ταυτόχρονα με την σχετική παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη.

Στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς
Παράλληλα η έρευνα που διέταξε εξ αρχής ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου μεταφέρεται με εντολή της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου στην εισαγγελία κατα της διαφθοράς. Η εντολή δώθηκε προκειμένου να εποπτεύεται απο κοντά η έρευνα απο την ανωτερη εισαγγελέα και η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη θα διερευνήσει την τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού»,  «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας) , «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αρη Φλώρου και για «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ