Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Γιάννης Αγγελής: Δίνει απαντήσεις στον εισαγγελέα και ζητεί επίσπευση της έρευνας σε βάρος του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιάννης Αγγελής: Δίνει απαντήσεις στον εισαγγελέα και ζητεί επίσπευση της έρευνας σε βάρος του

Απαντήσεις για όσα του καταλογίζει η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, θα δώσει το αμέσως προσεχές διάστημα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής , ο οποίος παραιτήθηκε από επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και προκάλεσε πολιτικό σεισμό με τις αναφορές- καταγγελίες του για την υπόθεση Novartis.

Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός υπέβαλλε αίτηση στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη , με την οποία ζητεί να επισπευστεί η ποινική διερεύνηση των καταγγελιών της κ. Τουλουπάκη εναντίον του. Την έρευνα διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Παππάς ο οποίος χορήγησε ήδη αντίγραφα της δικογραφίας στον κ. Αγγελή προκειμένου να προσέλθει εκείνος σε ανωμοτί εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τουλουπάκη σε αντίλογο των καταγγελιών Αγγελή για πολιτική στόχευση άρον – άρον δίωξης πολιτικών προσώπων , τον κατηγορεί ότι με ενέργειές του επιχειρούσε να «μπλοκάρει» την έρευνα της Novartis.

Επίσης πως ως επόπτης της έρευνας δεν θέλησε να πάρει συγκεκριμένα στοιχεία ελληνικού ενδιαφέροντος από Αμερικανούς ομολόγους τους, προτρέποντάς τους να τα παραδώσουν μέσω της Eurojust. Η εισαγγελέας υποστηρίζει, επίσης, ότι ο κ. Αγγελής πήρε παρανόμως δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία τόσο για τη Novartis, όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους και επίσης ότι άλλαζε τις παραγγελίες που έδινε η ίδια στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ