Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Γιάννης Αγγελής: «Όταν είπα στον υπουργό για τον Ρασπούτιν μου είπε πως θα ενημερώσει τον πάνω από εκείνον»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιάννης Αγγελής: «Όταν είπα στον υπουργό για τον Ρασπούτιν μου είπε πως θα ενημερώσει τον πάνω από εκείνον»

«Θα ενημερώσω τον πάνω από εμένα». Αυτή τη φράση περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή, ο πρώην επόπτης της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής.

Η φράση αποδίδεται από τον κ. Αγγελή στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου, στον οποίο, όπως λέει, προσέτρεξε και ενημέρωσε , επιστρέφοντας από το περίφημο ταξίδι στη Βιέννη στις αρχές Δεκεμβρίου 2018, όταν , σύμφωνα με τις περιγραφές του, αντιλήφθηκε πως «υπήρχε στόχευση άρον- άρον δίωξης 3 πολιτικών προσώπων».

Στη συνάντηση όπως λέει ο κ. Αγγελής περιέγραψε πως η Ελένη Τουλουπάκη, εισαγγελέας κατά της διαφθοράς επί της ουσίας , όπως λέει, εκτελούσε εντολές του αποκαλούμενου Ρασπούτιν και πρότεινε να συνενωθούν οι εισαγγελία κατ της Διαφθοράς με την Οικονομική Εισαγγελία, με άλλη προϊσταμένη. Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του ο κ. Αγγελής, ο υπουργός του απάντησε «θα ενημερώσω τον πάνω από εμένα». «Με το ένα πόδι ΣΥΡΙΖΑ…»

Ο κ. Αγγελής χωρίς να το λέει ξεκάθαρα εννοεί προφανώς πως ενημερώθηκε (ή αυτό υπονόησε ο πρώην υπουργός) ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.  Παρόλα αυτά δεν αναφέρει ονόματα, όπως και δεν κατονομάζει μεν τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν» , αλλά  «φωτογραφίζει» ότι τον συγκεκριμένο ρόλο είχε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, λέγοντας πως «η κυρία Δημητρίου γνωρίζει ποιος είναι ο Ρασπούτιν και μου είχε γνωστοποιήσει το όνομά του». Στο ερώτημα του εισαγγελέα «ποιος είναι αυτός ο περίφημος Ρασπούτιν;» ο κ. Αγγελής απαντά:

«Μέλος της κυβέρνησης (σ.σ. της προηγούμενης) που είχε την δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης και ενδεχομένως ατόμων της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου»

Σε άλλο σημείο ο κ. Αγγελής φέρεται να λέει:

«Η κυρία Δημητρίου με διαβεβαίωσε ότι ο Ρασπούτιν είναι μέλος της κυβέρνησης» καθώς και πως «κάθε εντολή που έδινα στην Τουλουπάκη για να εκτελεστεί θα έπρεπε να τελεί υπο την έγκριση αυτής της ανώτερης δύναμης που λέγεται Ρασπούτιν… Η  κυρία Δημητρίου μου είχε πει ότι ο Ρασπούτιν επικοινωνούσε με την κυρία Τουλουπάκη μέσω τρίτου προσώπου …Στην εισαγγελία πρωτοδικών ο Ρασπούτιν είχε την δική του ομάδα»

Ο  κ. Αγγελής φέρεται να αναφέρει στην κατάθεσή του ότι όταν ρώτησε την κυρία Δημητρίου (τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου) κατ΄ εντολή τίνος  προσώπου ενεργεί η κα Τουλουπάκη , εκείνη του απάντησε ότι πρόκειται για υπουργό «που το ένα του πόδι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο στη ΝΔ» .

Αναφέρει ακόμα πως «στην Βιέννη κατάλαβα ότι η δίωξη ήταν στοχοποιημένη και προαποφασισμένη στα πρόσωπα των κ.κ. Αν. Λοβέρδου, Μ. Σαλμά και Αδ. Γεωργιάδη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ