Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Δεν αποφυλακίστηκαν και οι 8 εμπλεκόμενοι στο «κύκλωμα» του χρυσού!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δεν αποφυλακίστηκαν και οι 8 εμπλεκόμενοι στο «κύκλωμα» του χρυσού!

Από τους 8 που κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους  για εμπλοκή στο αποκαλούμενο κύκλωμα του χρυσού, 7 βγήκαν μέχρι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής από την φυλακή. Ένας παραμένει κρατούμενος.

Πρόκειται  για τον Τούρκο  που  κατηγορήθηκε  ως συναρχηγός μαζί με τον  ενεχυροδανειστή Ριχάρδο  της μίας  από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις  που έφτασαν στη δικαιοσύνη μετά την έρευνα της αστυνομίας.

Όπως δηλώνουν στην Realnews οι συνήγοροί του Παναγιώτης και Γιώργος Μιχαλόλιας, η εγγύηση των 200.000 ευρώ που του επιβλήθηκε είναι «εξοντωτική» και επί του παρόντος αδυνατεί να καταβάλει.

«Στο πρόσωπό του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών εξάντλησε την αυστηρότητά του υποχρεώνοντάς τον να πληρώσει 200.000 ευρώ χρηματική εγγύηση για να αποφυλακιστεί τα οποία δεν μπορεί επί του παρόντος να δώσει  λόγω οικονομικής αδυναμίας, όντας χαμηλόμισθος υπάλληλος.». Κατά τους συνηγόρους μάλιστα:

«Εσφαλμένα κατά την κρίση μας, το σκεπτικό του Βουλεύματος, δέχεται για τον  εντολέα μας, πέραν όλων των άλλων, την «εμβάπτιση» αυτού σε «συναρχηγό» από την ίδια την Αστυνομία. Να σημειωθεί ότι το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, απεδείχθη κατά την ανακριτική διαδικασία, λόγω των γεγονότων που όλο το πανελλήνιο ήδη γνωρίζει, όχι μόνο ανερμάτιστο και σαθρό, αλλά κυρίως αναληθές (όσων αφορά τον χαρακτηρισμό των φερομένων ως τελεσθεισών «πράξεων»).

Περαιτέρω η υπέρογκη αυτή εγγυοδοσία που στην ουσία καθιστά αδύνατη την άρση της προσωρινής κράτησης του εντολέα μας, πλήττει στον πυρήνα της την ίδια την αρχή της ισονομίας, δηλαδή ίση αντιμετώπιση ομοειδών καταστάσεων, αφού για την ίδια υπόθεση με το αυτό κατηγορητήριο, οι λοιποί συγκατηγορούμενοι και ορθώς κατά την άποψή μας, αφέθησαν ελεύθεροι άνευ εγγυοδοσίας, ή με εγγυοδοσία λίγων εκατοντάδων ευρώ. Εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσουμε αίτηση ολικής άρσεως ή άλλως μείωσης της επιβληθείσας εγγυοδοσίας λόγω αντικειμενικής αδυναμίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ