Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Εισαγγελέας Γ. Πέτρος: Από την έρευνα για τα capital control στη δίωξη για ανθρωποκτονία της Ε. Λαγούδη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελέας Γ. Πέτρος: Από την έρευνα για τα capital control στη δίωξη για ανθρωποκτονία της Ε. Λαγούδη

Από την έρευνα για την επιβολή capital control , τις καταγγελίες περί οικονομικών ατασθαλιών στον Ερυθρό Σταυρό, καθώς και τις πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών στην υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη.

Οι υποθέσεις αυτές έχουν κοινή συνισταμένη την παρουσία και τον ρόλο σε αυτές του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γιώργου Πέτρου ο οποίος αποφάσισε προ ημερών να ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος αγνώστων δραστών, απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία, για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις και για το αδίκημα της σύστασης συμμορίας για μια δικογραφία που είχε ουσιαστικά σφραγιστεί ως «αυτοκτονία» προ 8 μήνου.  Μάλιστα φέρεται η κατηγορία να έχει προσωποποιηθεί σε άτομο από το φιλικό περιβάλλον του θύματος

Στο αρχείο τα capital control

Ο κ.Πέτρος ο οποίος υπηρετεί ως προϊστάμενος εδώ και καιρό στην Εισγαγελία Πρωτοδικών Αγρινίου όταν υπηρετούσε στην Αθήνα είχε χειριστεί σοβαρές έρευνες όπως π.χ την υπόθεση επιβολής των capital.control η οποία κατέληξε στο αρχείο.

Η έρευνα για τα capital control τέθηκε στο αρχείο

Η έρευνα εκείνη, η οποία είχε σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις, είχε με αφορμή αναφορές πολιτών οι οποίοι κατήγγειλαν ότι η επιβολή των capital controls, είχε , μεταξύ άλλων, ως αποτέλεσμα να περιέλθουν σε δεινή οικονομική κατάσταση και να μην μπορούν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές καθημερινές ανάγκες τους . Ο εισαγγελικός λειτουργός εξέτασε πολλούς μάρτυρες, μεταξύ των οποίων πολίτες αλλά και οικονομολόγους , προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι περιορισμοί  «επιβλήθηκαν εξ ανάγκης».

H δικογραφία τέθηκε τελικά στο αρχείο καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης με αποτέλεσμα την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και με τη “βούλα” της Εισαγγελίας Εφετών.

Πάντως ο κ.Πέτρος μετακινήθηκε στο Τμήμα Αρχειοθέτησης από τη θέση που διατηρούσε στο ανακριτικό τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και ακολούθως μετατέθηκε στο Αγρίνιο. Ως εισαγγελέας είχε ασχοληθεί και με την υπόθεση του φερόμενου ατυχήματος των Κεντέρη-Θάνου πριν τους Ολυμπιακούς του 2004.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ