Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς: Καλεί 15 μεγαλοστελέχη της Novartis ως υπόπτους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς: Καλεί 15 μεγαλοστελέχη της Novartis ως υπόπτους

Σε εξηγήσεις καλούνται 15 στελέχη της μητρικής εταιρείας Novartis σε Ελλάδα και Βασιλεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πρόκειται στελέχη της περιόδου 2008-12 τα οποία θα λογοδοτήσουν ως ύποπτοι για κακούργημα.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται στον απόηχο των καταγγελιών που διερευνώνται από τον Άρειο Πάγο για χειρισμούς στην υπόθεση και πολιτική στόχευση από εισαγγελείς και στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, μαζί με τους επίκουρους συναδέλφους της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη αποτιμώντας ένα μεγάλο μέρος της δικογραφίας εντόπισαν -σύμφωνα με πληροφορίες- ενδείξεις για τη διακίνηση μαύρου χρήματος, τη χρονική περίοδο 2008-2012.

Για αυτό το αδίκημα λοιπόν έστειλαν κλήσεις υπόπτων σε 15 στελέχη  που προέρχονται τόσο από τη μητρική  εταιρεία, που έχει έδρα της Βασιλεία της Ελβετίας, όσο και από στελέχη της ίδιας εταιρείας εδώ στην Ελλάδα.

Δωροδοκίες γιατρών

Το αδίκημα φέρεται δε, να διαπράχθηκε με τη μέθοδο της δωροδοκίας γιατρών (χιλιάδων για την ακρίβεια), γεγονός που σημαίνει πως ουσιαστικά ανοίγει και ο κύκλος της έρευνας για τα πρόσωπα αυτά (τους γιατρούς). Πληροφορίες αναφέρουν πως ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ανοίξει και το σκέλος της υπόθεσης με κεντρικά πρόσωπα τους γιατρούς που φέρονται να εμπλέκονται σε δωροδοκίες.

Οι 15 κληθέντες τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της Εισαγγελίας προκειμένου να λάβουν προθεσμίες ώστε να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ