Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Εισαγγελική έρευνα για παράνομες «ελληνοποιήσεις» γάλακτος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελική έρευνα για παράνομες «ελληνοποιήσεις» γάλακτος

Προκαταρκτική εξέταση στις τέσσερις Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών της Θεσσαλίας ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Η έρευνα διατάχτηκε, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία»,  ύστερα από επιστολή που είχαν αποστείλει στον κ. Δασκαλόπουλο οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι Ολύμπου, Τσαριτσάνης, Αραδοσιδίων, Σαρανταπόρου, Βαλανίδας και Ποταμιάς καταγγέλλοντας «ελληνοποιήσεις» εισαγόμενου γάλακτος στην περιοχή της Θεσσαλίας και αλλού, με αποτέλεσμα να πέφτει η τιμή παραγωγού.

Αθέμιτος ανταγωνισμός

Οι μηνυτές κατήγγειλαν ότι έχει δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός με τις παράνομες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις του γάλακτος από χώρες κυρίως των Βαλκανίων, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης. Το φαινόμενο βάσει όσων καταγγέλθηκαν λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις το τελευταίο διάστημα και με αυτόν τον τρόπο ζημιώνονται άμεσα και σε μεγάλο βαθμό οι Έλληνες παραγωγοί. Λόγω του μεγέθους του φαινομένου και του όγκου του «βαφτισμένου» αιγοπρόβειου γάλακτος η αγορά πραγματικά «πλημμυρίζει» από νοθευμένο γάλα, με αποτέλεσμα να μη βρίσκουν τρόπο να αντιδράσουν οι νόμιμοι κτηνοτρόφοι.  Όπως καταγγέλλεται μεταξύ άλλων επρόκειτο για πράξεις που πλήττουν επί της ουσίας τον πυρήνα της ελληνικής οικονομίας.

Και στον ‘Αρειο Πάγο

Ανάλογες καταγγελίες έχουν γίνει και από τον βουλευτή Κοζάνης της ΝΔ, Γ.Κασαπίδη ο οποίος προχώρησε σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,  για τα «κυκλώματα που λυμαίνονται το χώρο του γάλακτος στην και οδηγούν στην κατακρήμνιση των τιμών και το στραγγαλισμό των παραγωγών».

Ο κ. Κασαπίδης ζητούσε από την Εισαγγελέα να ενεργοποιήσει τους κατά τόπους Εισαγγελείς ώστε να γίνουν σωστοί, δίκαιοι και αποτελεσματικοί έλεγχοι για την πάταξη του παράνομου αυτού φαινομένου. Παράλληλα ζητούσε να διερευνηθεί και αποδοθεί η ποινική ευθύνη που προκύπτει από την τέλεση αυτών των ενεργειών, οι οποίες πλήττουν τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου και της χώρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ