Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Εισαγγελική έφοδος στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη… Αυτό που βρήκαν ήταν ένα άδειο οίκημα!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελική έφοδος στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη… Αυτό που βρήκαν ήταν ένα άδειο οίκημα!

Έφοδο στην οικία του Νίκου Μανιαδάκη πραγματοποίησαν πριν λίγη ώρα οι εισαγγελικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι ο εντοπισμός εγγράφων κι άλλων ευρημάτων που να σχετίζονται με το σκέλος της υπόθεσης της Novartis που τον αφορά.

Μόλις τρεις ημέρες μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του, ο Νίκος Μανιαδάκης βρέθηκε ξανά στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης, η οποία προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δέσει την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας που του έχει αποδοθεί. Μεταξύ αυτών είναι και η κατ’ οίκον έρευνα, από την οποία ευελπιστεί στο εντοπισμό στοιχείων που να «δένουν» τα όσα προστατευόμενος μάρτυρας έχει υποστηρίξει, ότι δηλαδή ο Νίκος Μανιαδάκης έλαβε περίπου 120.000 ευρώ για την προώθηση της Νovartis.

Από την πλευρά του, ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου, έχει ήδη δηλώσεις μέσω των υπερασπιστών του στην ανακρίτρια Μποζνίου που χειρίζεται την υπόθεση, ότι είναι στη διάθεσή της προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για τα όσα έχουν γίνει γνωστά.

Χωρίς αποτέλεσμα η έφοδος

Τελικά φαίνεται πως ήταν άκαρπες οι έρευνες στο σπίτι μια και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν κανένα στοιχείο αφού, ο καθηγητής είχε ήδη συσκευάσει όλα του τα υπάρχοντα.

Άλλωστε όπως ο ίδιος έχει πει, ήταν έτοιμος να μετακομίσει μόνιμα με την οικογένειά του στη Μαδρίτη, πριν την σε βάρος του άσκηση ποινικής δίωξης που του έκλεισε τα σύνορα. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρχές εντόπισαν ένα άδειο σπίτι, και αυτές -κατά τις ίδιες- επιβεβαιώνει τη θέση της Δικαιοσύνης ότι επρόκειτο να διαφύγει στο εξωτερικό.

Η εισαγγελική έφοδος πραγματοποιήθηκε σήμερα και την ελπίδα ότι θα εντοπιστούν έγγραφα και άλλα στοιχεία που θα συνέδεαν το «Γιάννη Αναστασίου» με τα όσα του καταλογίζει άλλη προστατευόμενη μάρτυρας, ότι δηλαδή έλαβε «δώρο» από τη Novartis για να προωθησει τα συμφέροντά της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ