Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Η Αρχή για το ξέπλυμα δέσμευσε τους λογαριασμούς Παπαευαγγέλου για τις «χρυσές βίζες»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Αρχή για το ξέπλυμα δέσμευσε τους λογαριασμούς Παπαευαγγέλου για τις «χρυσές βίζες»

Δεσμεύονται όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί , προσωπικοί και εταιρικοί, που συνδέονται με τον πρώην αντιπρόεδρο της Jumbo, Ευάγγελο Παπαευαγγέλου σχετικά με την υπόθεση πώλησης ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές.

Την εντολή έδωσε αυτεπαγγέλτως η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αννα Ζαϊρη, καθώς εξετάζεται αν μεσω των αγοραπωλησιών γινόταν διακίνηση μαύρου χρήματος.

Υπενθυμίζεται  ότι με εντολή της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου ήδη η υπόθεση διερευνάται από τον οικονομικό εισαγγελέα με την προοπτική να τεθούν επι τάπητος  οι πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από τον αντιπρόεδρο της Jumbo Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με έρευνα των Κινεζικών αρχών,  φέρεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους, αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της χρήσης POS.

Την ίδια περίοδο που γίνονταν οι πωλήσεις ακινήτων, ωστόσο, στην Κίνα είχαν επιβληθεί κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη. Οι αγοραστές φέρονται ότι ξεπερνούσαν τα εμπόδια στην κίνηση κεφαλαίων μέσω της χρήσης των POS, και παράλληλα έμπαιναν στο πρόγραμμα της Χρυσής Βίζα (και των προνομίων της).

Έρευνα για το θέμα διενεργεί και η Τράπεζα της Έλλαδος, αλλά και η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Η διοίκηση της Jumbo πάντως ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση αφορά προσωπική δραστηριότητα του κ. Παπαευαγγέλου και δεν σχετίζεται με την εταιρία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ