Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Η Δικαιοσύνη «λύνει τα χέρια» της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση του ΒΟΞ!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Δικαιοσύνη «λύνει τα χέρια» της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση του ΒΟΞ!

Το πράσινο φως για την για εκκένωση του ΒΟΞ στα Εξάρχεια έδωσε η δικαιοσύνη. Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή νέας προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας από τα στελέχη της ασφάλειας να διερευνήσουν αν στο ακίνητο της Θεμιστοκλέους τελούνται αδικήματα τα οποία διώκονται αυτεπάγγελτα.

Με αυτόν τον τρόπο η εισαγγελία δίνει τα νόμιμα «όπλα» στην αστυνομία να ξεπεραστεί το εμπόδιο της απροθυμίας των διοικήσεων του ΙΚΑ (στο οποίο και ανήκει το κτήριο) να ζητήσουν την εκκένωση του χώρου και την ποινική δίωξη των καταληψιών.

Η απροθυμία

Μάλιστα αυτή η απροθυμία των διοικούντων σε ΙΚΑ και ΕΦΚΑ υπήρξε επί σειρά ετών το εμπόδιο στα όποια σχέδια εκκένωσης του ακινήτου.

Το α’ εξάμηνο του 2018 η τότε διοίκηση του ΙΚΑ είχε λάβει κλήση για κατάθεση στο πλαίσιο έρευνας που είχε ανατεθεί στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και αφορούσε το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης που διώκεται όχι αυτεπαγγέλτως αλλά μετά την υποβολή μήνυσης από τον ιδιοκτήτη.

Τότε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είχαν καλέσει τη διοίκηση του οργανισμού να πάρει θέση: «Θέλετε να πάρετε πίσω το ακίνητο σας, επιθυμείτε την ποινική δίωξη των καταληψιών;» ήταν τα ερωτήματα στα οποία έπρεπε να δώσει απάντηση.

Ωστόσο, η τότε διοίκηση δεν προσήλθε στη ΓΑΔΑ. Αντ’ αυτού προέβη στη δημοσιοποίηση μιας επιστολής με την οποία απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας. Μάλιστα η δημοσιοποίηση της επιστολής είχε προκαλέσει δυσφορία στην ΕΛ. ΑΣ, όσο και στον επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, ο οποίος μάλιστα αρχικά εξέτασε το ενδεχόμενο άσκησης δίωξης κατά του ΕΦΚΑ γα διαρροή προανακριτικού υλικού- κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Να πούμε ότι το ΒΟΞ είναι η άτυπη έδρα του Ρουβίκωνα. Για το ενδεχόμενο εκκένωσής του, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης είχε απειλήσει την ΕΛ.ΑΣ. μέσω Facebook ότι η συλλογικότητα θα απαντήσει με πολλαπλά χτυπήματα σε προκαθορισμένους στόχους.

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ