Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Η εισαγγελέας Τουλουπάκη «ακολουθεί» το χρήμα στην υπόθεση αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου  

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η εισαγγελέας Τουλουπάκη «ακολουθεί» το χρήμα στην υπόθεση αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου   

Τις διαδρομές χρημάτων που εικάζεται πως άλλαξαν χέρια στην υπόθεση αποφυλάκισης του Αρη Φλώρου, διερευνά η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία ήδη ξεκίνησε την έρευνα για τις

συνθήκες κάτω από τις οποίες εξασφάλισε πιστοποιητικά αναπηρίας ο νεαρός κρατούμενος.  O 39χρονος  οδηγήθηκε χθές στην Εισαγγελία Εφετών όπου παρέμεινε για περίπου μιάμιση ώρα προκειμένου να παραλάβει  το φυλακιστήριο του που εκδόθηκε μετά  βουλεύματος με το οποίο το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο διέταξε την φυλάκιση του.

Αμέσως πήρε το δρόμο της επιστροφής για τις φυλακές Χαλκίδας.  Πίσω στην Αθήνα όμως, μόλις τώρα ξεκινούν τα (νέα)ποινικά προβλήματα για τον ίδιο καθώς η κ. Τουλουπάκη και η ομάδα της κατά της διαφθοράς θέτει στο στόχαστρο τις ιατρικές βεβαιώσεις που εξασφάλισε αλλά και το ρόλος που ενδεχομένως έπαιξαν συγκεκριμένα  πρόσωπα στην υπόθεση.

Τη «ροή χρήματος» προς συγκεκριμένα πρόσωπα, ψάχνει η εισαγγελέας στην υπόθεση Φλώρου

Είναι χαρακτηριστικό ότι η δευτεροβάθμια επιτροπή του ΚΕΠΑ, που μετά από αίτηση του ΕΦΚΑ εξέτασε τα έγγραφα Φλώρου, διαπίστωσε πώς (ακόμα κι αν δεν ήταν «πλαστά») η αναπηρία του δεν ξεπερνά το 55%. Η εύλογη απορία λοιπόν είναι , ανεξάρτητα της τυχόν πλαστότητας, πως η πρωτοβάθμια επιτροπή αξιολόγησε την αναπηρία του στο 70%; -Είναι προφανές πως τα πιστοποιητικά εφόσον προσβάλλονται ως πλαστά , για να εξασφαλιστούν σχηματίστηκε και κινητοποιήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός. Π.χ δεν είναι το πιο συνθήκες γεγονός να χρησιμοποιείται- όπως καταγγέλλει ιδιωτική κλινική που το εξέδωσε-  αξονική θώρακος ενός άλλου ασθενούς , συνονόματου του Φλώρου, το οποίο για να εξασφαλιστεί δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

  Δωροδοκία

Γιατροί μέλη επιτροπών, που «έδωσαν» ποσοστό αναπηρίας στον Α. Φλώρο άνω του 67% για ψυχιατρικούς λόγους (υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή), για νευρολογικούς (επιληψία) και για αναπνευστικούς (σύνδρομο υπνικής άπνοιας και ήπιο αποφρακτικό σύνδρομο), θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην εισαγγελία Διαφθοράς που θα αναζητήσει ακόμη και τυχόν διάπραξη του αδικήματος της δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος!

Το πλαίσιο που θα κινηθεί η έρευνα από την εισαγγελία Διαφθοράς, προδιαγράφεται ξεκάθαρα από τα αδικήματα που η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς καλείται να διερευνήσει. Συγκεκριμένα, η κυρία Τουλουπάκη θα διερευνήσει τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως: «Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδή αναφορά στην αρχή» αλλά και «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αρ. Φλώρου καθώς και «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ