Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΚΕΕΛΠΝΟ: “Πολιτική στοχοποίηση” καταγγέλλουν “ελεγχόμενοι” για τις προσλήψεις

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΚΕΕΛΠΝΟ: “Πολιτική στοχοποίηση” καταγγέλλουν “ελεγχόμενοι” για τις προσλήψεις

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκαν σε βάρος πέντε προσώπων για 74 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ από την Εισαγγελία Διαφθοράς της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τα αδικήματα της απιστίας από κοινού σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, άμεση συνέργεια σε απιστία, ψευδείς βεβαιώσεις, σύσταση συμμορίας.

Η υπόθεση αφορά 74 παράνομες προσλήψεις την περίοδο 2011-2014. Σύμφωνα με πόρισμα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, επί των ημερών των συγκεκριμένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το Κέντρο λειτουργούσε ως εργοστάσιο παράνομων προσλήψεων και ρουσφετιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι η απιστία συνίσταται στο γεγονός ότι οι προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς διαγωνιστική διαδικασία και οι υπάλληλοι πληρώνονταν με κρατικά χρήματα.

Πολιτική στοχοποίηση με  εργαλείο το «πόρισμα Παπασπύρου» καταγγέλουν «εμπλεκόμενοι»

Την ίδια ώρα όμως σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί ανακοίνωση στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ που φέρονται να είναι μεταξύ των ερευνομένων προσώπων για υπόθεση .  Κι αυτό γιατί τα δυο πρώην στελέχη αναφέρουν αφενός πως ο ένας δεν είχε καμία αρμοδιότητα , ούτε άσκησε διοίκηση, και η δεύτερη δεν βρισκόταν καν στο ΚΕΕΛΠΝΟ την επίμαχη περίοδο!

Στην  ανακοίνωσή του μετά την δημοσιοποίησης του θέματος (και την αναφορά του ονοματός του ως εμπλεκόμενου από δημοσίευμα)  ο Στ. Πουλής υπογραμμίζει ότι αφενός ο ίδιος δεν ειχε καμία αρμοδιότητα για προσλήψεις καθώς ηταν απλός υπαλληλος ενώ  έτερη εμπλεκόμενη δεν βρισκόταν καν στο ΚΕΕΛΠΝΟ την επίμαχη περίοδο: «Είναι πασίδηλο ότι η υπόθεση αυτή έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο πολιτικής στοχοποίησης μέσω της συνήθους  πρακτικής της εργαλειοποίησης  των πορισμάτων της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου», αναφέρει.

Η ανακοίνωση 

«Αναφορικά με την κατηγορία περί δήθεν παράνομων προσλήψεων, που  αποδίδεται μεταξύ άλλων και  στο πρόσωπό μου, δηλώνω τα εξής:

Το   πόρισμα αναφέρεται σε διαδικασίες οι οποίες έλαβαν χώρα σε  χρονική περίοδο που αφενός μεν ο ίδιος δεν είχα οποιαδήποτε σχετική αρμοδιότητα, καθώς ήμουν απλός υπάλληλος και ουδέποτε άσκησα Διοίκηση, αφετέρου η κυρία Ανδρονίκη Θεοφιλάτου  δεν εργαζόταν  καν στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. καθώς προσελήφθη μεταγενέστερα. Τόσο «σοβαρό»  και «αξιόπιστο» είναι το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Μαρίας Παπασπύρου, στο οποίο κατά τις πληροφορίες στηρίζεται η ποινική δίωξη.

Είναι πασίδηλο ότι η υπόθεση αυτή έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο πολιτικής στοχοποίησης μέσω της συνήθους  πρακτικής της εργαλειοποίησης  των πορισμάτων της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου.

Όλα τα υπόλοιπα τεχνικά και ουσιαστικά ελλείμματα της προκαταρκτικής διαδικασίας που διενεργήθηκε από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης θα τεθούν αρμοδίως».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ