Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Κορυδαλλός-Mafia: Συνομιλίες που «καίνε» τους δικηγόρους και η ανατροπή στην υπόθεση του Αρ. Φλώρου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κορυδαλλός-Mafia: Συνομιλίες που «καίνε» τους δικηγόρους και η ανατροπή στην υπόθεση του Αρ. Φλώρου

Σε ένα σκηνικό το οποίο οδηγεί σε ενδείξεις ακόμα και για «στήσιμο» δικών μέσω των οποίων εκβιάζονταν κατηγορούμενοι για τεράστια χρηματικά ποσά ώστε να αλλάξουν τις καταθέσεις τους, παραπέμπει η υπόθεση της σύλληψης των δυο γνωστών δικηγόρων για εμπλοκή στην αποκαλούμενη Κορυδαλλός- Mafia.

Η πρώτη ανάγνωση, όπως είχε άλλωστε προ πολλού διατυπωθεί από αρμόδια χείλη, είναι πως προκύπτει πλήρης ανατροπή στην υπόθεση με κατηγορούμενο τον επιχειρηματία Αρ. Φλώρο , της Energa – Hellas Power , ο οποίος κατηγορείται και δικάζεται για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου που εκπροσώπησε τη ΛΑΓΗΕ στη δίκη για την υπόθεση της Energa,. Η δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη έγινε το 2014.

Ανατροπή

Οι εξελίξεις με τις αποκαλύψεις οδηγού σε πλήρη ανατροπή την υπόθεση, καθώς φαίνεται να ξετυλίγεται ένα κουβάρι εκβίασης σε βάρος του Φλώρου, με άξονες Αλβανούς κρατούμενους, ώστε να καταβάλλει μεγάλα χρηματικά ποσά για να σταματήσουν να τον ενοχοποιούν.  Μάλιστα ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη , που υποδεικνύει ως εντολέα της δολοφονικής επίθεσης τον Φλώρο, φέρεται να είναι και ο εγκέφαλος της Κορυδαλλός- Mafia, και μάλιστα να είναι σε ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία με τον δικηγόρο που συνελήφθη χθες με ένταλμα σύλληψης.

Η δίκη

Το δικαστήριο (πρώτος βαθμός) είχε επιβάλλει στον Αρ. Φλώρο κάθειρξη 13 ετών με αναστολή για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Παράλληλα, το ίδιο δικαστήριο είχε καταδικάσει ως φυσικούς αυτουργούς της απόπειρας δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου σε πολυετείς καθείρξεις τους δυο Αλβανούς βαρυποινίτες Όλντι Ντούτσε και Άμπερ Μπάκο (23 και 22 χρόνια αντιστοίχως). Ο τελευταίος τον περασμένο Ιανουάριο σφαγιάστηκε άγρια  μέσα στον Κορυδαλλό και ενώ επρόκειτο να δικαστεί για ηθική αυτουργία στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Έτερος ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του άτυχου ποινικολόγου φέρεται να είναι ο Αλβανός κρατούμενος Κλοντιάν, φερόμενος ως εγκέφαλος της μαφίας των φυλακών, ο οποίος όμως κατηγορείται πως διέταξε και τη δολοφονία του μέχρι τότε επιστήθιου φίλου του Μπάκο.

Πως εκπλέκονται οι 2 συλληφθέντες

Οι δυο δικηγόροι που συνελήφθησαν , ο μεν άνδρας φέρεται να είχε σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών με τον Κλοντιάν ενώ η δεύτερη τον είχε εκπροσωπήσει σε υπόθεση του. Οι διάλογοι που καταγράφηκαν σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία, οδήγησαν τον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση να εκδώσει εντάλματα για δυο δικηγόρους Αθηνών, οι οποίοι και συνελήφθησαν από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Ένας από αυτούς τους διαλόγους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη «μαφία των φυλακών» λαμβάνει χώρα μεταξύ του δικηγόρου και  Κλοντιάν μετά τη δολοφονία του Α. Μπάκο:

Κλοντιάν: Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;

Δικηγόρος: Θα κοιτάξω…

Κλ: Και εγώ θα κοιτάξω. Μίλα και με τον άλλο δικηγόρο να μας βοηθήσει, γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία και είναι και 1000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μπάκο για να μη… ξέρεις εσύ.

Δικηγόρος: Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε γι’ αυτό.

Ο Αρ. Φλώρος

Η κατάθεση Φλώρου

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 13 Μαρτίου, ο Αριστείδης Φλώρος κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς ο αδικοχαμένος ποινικολόγος ήταν δικηγόρος του στην υπόθεση της Εnerga.

O Αριστείδης Φλώρος είχε περιγράψει στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ένα σκηνικό εκβιασμού που είχε στηθεί, όπως είπε, γύρω του με τη συμμετοχή γνωστών δικηγόρων της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως τον Ιούνιο του 2017 ενώ βρισκόταν στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, υπαρχιφύλακας του μετέφερε πως ο κατηγορούμενος Κλοντιάν τηλεφώνησε και είπε ότι θα κάνει κακό στην οικογένεια του, αν δεν του δώσει 5 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, ο Αριστείδης Φλώρος, αναφέρθηκε σε συνάντηση, η οποία του μεταφέρθηκε το καλοκαίρι του 2017 από τον δικηγόρο του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Επικαλούμενος όσα του είχε πει ο αδικοχαμένος δικηγόρος του, ο Αρ. Φλώρος ανέφερε πως η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα μεταξύ του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και δύο συναδέλφων του, που εκπροσωπούσαν τον Γ. Αντωνόπουλο στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Όπως κατέθεσε ο Αρ. Φλώρος εκεί οι δύο δικηγόροι του Γ. Αντωνόπουλου, ζήτησαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι του ζητούν 2 εκατ. ευρώ. Όπως είπε, ο Αρ. Φλώρος του ζητούσαν τα χρήματα αυτά για να μην παραστεί πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του. Επίσης, του ζητούσαν τα χρήματα αυτά και για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους οι δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί, δηλαδή ο νεκρός Μπάκο και ο Ντούτσε, οι οποίοι υποστήριζαν ότι είχαν λάβει την εντολή για την επίθεση σε βάρος του δικηγόρου από τον Αρ. Φλώρο.

Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων του Γ. Αντωνόπουλου φέρεται να είπε μάλιστα στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο : «Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ