Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

“Κυνηγός οδηγών ταξί” (σύμφωνα με τον εισαγγελέα) ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Κυνηγός οδηγών ταξί” (σύμφωνα με τον εισαγγελέα) ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς!

Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες του ηθοποιού Γιώργου Καρκά που είναι προφυλακισμένος για τον βιασμό του 24χρονου ταξιτζή να αναπνεύσει αέρα ελευθερίας.

Ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης προτείνοντας να απορριφθεί η αίτηση του για αποφυλάκιση, λόγω του παρελθόντος του σε παρενοχλήσεις ταξιτζήδων. Μάλιστα, τον χαρακτήρισε… “κυνηγό οδηγών ταξί”!

Στην εισήγησή του προς την 18η τακτική ανακρίτρια, ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Μαργαρίτης Κωστίμπας, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πρότεινε να παραμείνει κρατούμενος ο 29χρονος ηθοποιός, τον οποίο περιγράφει ως “άτομο το οποίο και στο παρελθόν εμφάνισε περίεργη συμπεριφορά απέναντι σε οδηγούς της εταιρείας ταξί, η οποία οδήγησε και στη διαγραφή του πρώτου λογαριασμού του, δείχνοντας να αναζητά θύμα για τις σεξουαλικές του ορέξεις”.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών

Στις 13 σελίδες της εισήγησης που έφερε στη δημοσιότητα το news247.gr, ο κ. Κωστίμπας  αφού κάνει λόγο για “κυνηγό οδηγών ταξί”, λαμβάνει υπ’ όψη την ιατροδικαστική έκθεση και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων:

“Η εργαστηριακή έκθεση τοξικολογικής εξέτασης του παθόντος ήταν αρνητική ως προς την εύρεση ουσιών σε βιολογικό του υλικό, ωστόσο έγινε κατόπιν λήψεως βιολογικού υλικού και όχι αίματος του θύματος (η ανάλυση του οποίου θα οδηγούσε σε ασφαλέστερα συμπεράσματα), το οποίο ελήφθη και η εξέταση έλαβε χώρα σε χρονικό διάστημα ικανό για τη διεξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, γεγονός το οποίο επισημαίνεται και στην ίδια την έκθεση, όπου αναφέρεται ότι το αρνητικό αποτέλεσμα της έκθεσης δεν μπορεί να αποκλείσει πιθανή λήψη φαρμάκου ή ναρκωτικού”, αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός.

Μάλιστα, ο κ. Κωστίμπας απέρριψε ως «άνευ σημαίνουσας αξίας» το επιχείρημα του ηθοποιού ότι δεν βρέθηκε DNA του που να αποδεικνύει ότι βίασε τον 24χρονο ταξιτζή.

«Δεν διαπιστώνεται μεν η εύρεση γενετικού υλικού, ήτοι η συνουσία του κατηγορούμενου ή τρίτου ατόμου με τον παθόντα, η κατηγορία ωστόσο αφορά στη χρήση εξωτερικού οργάνου από τον κατηγορούμενο», αναφέρει στην εισήγηση.

Όσο για το ότι δεν υπήρχε DNA του ταξιτζή στα ερωτικά βοηθήματα που είχε μαζί του ο καταξιωμένος ηθοποιός, ο εισαγγελέας εξηγεί:

«Δεν μπορεί να αντικρούσει το αδιαμφισβήτητο γεγονός που διαπιστώθηκε με την ιατροδικαστική έκθεση», ότι δηλαδή χρησιμοποιήθηκε κάποιο αντικείμενο, «το οποίο απλώς δεν ανευρέθηκε στην κατοχή του κατηγορουμένου».

Η ουσία που έπαιξε καταλυτικό ρόλο

Πολύ αναλυτικός είναι ο αντιεισαγγελέας και για την ουσία που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην κατάσταση των δύο ανδρών κατά την διαδρομή μέσα στο ταξί μέχρι να καταλήξουν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο:

“Η «έντονη δυσωδία» μέσα στο όχημα, την οποία εντόπισε τόσο το θύμα -προκαλώντας του μάλιστα εμετό και ζάλη- όσο και γιατρός που θέλησε να ελέγξει την κατάσταση του ημιλιπόθυμου ηθοποιού, ήταν πιθανότατα αποτέλεσμα κάποιας ναρκωτικής ουσίας, με την ονομασία Jungle Juice Platinum».

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό, η συγκεκριμένη ουσία είναι εισπνεόμενη «που υπάγεται την κατηγορία των poppers και έχει ως αποτέλεσμα μια άμεση πτώση της πίεσης του αίματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των αισθήσεων (εξαρτάται από την εισπνεόμενη ποσότητα) και από την πιθανή συνέργεια με άλλους παράγοντες”.

Ο κ. Μαργαρίτης Κωστίμπας περιλαμβάνει στο σκεπτικό του την προηγούμενη από την επίμαχη κούρσα συμπεριφορά του Γιώργου Καρκά, όπως προκύπτει από μαρτυρικές καταθέσεις, τις οποίες επικαλείται καταλήγοντας ότι η εταιρεία μπλοκάρισε τον αρχικό λογαριασμό του:

«Κατόπιν της καταγγελίας και αφού διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε κάνει υπερβολικά πολλές αναζητήσεις οδηγών για μικρό αριθμό διαδρομών, αλλά και ότι πολλές από τις διαδρομές ήταν κυκλικές ή και με μεγάλη χρονική διάρκεια στο ίδιο τοπικό σημείο».

Το τι ακριβώς είχε συμβεί σε εκείνη τη διαδρομή της 13ης Νοεμβρίου, παραμένει στο σκοτάδι καθώς οι δύο «πρωταγωνιστές» δίνουν διαφορετική διάσταση. Μάλιστα, ο ταξιτζής που έφτασε ημιλιπόθυμος στο Ιπποκράτειο μιλά για κενά μνήμης. Ναρκωτικά, sex shop και ερωτικά βοηθήματα και η βόλτα στην ερημική περιοχή της Γεωπονικής Σχολής, συνθέτουν ένα περίεργο σκηνικό που όλα δείχνουν ότι θα φωτιστεί στις δικαστικές αίθουσες.

“Η κράτησή μου είναι παράνομη”

Την αγανάκτησή του για την απόφαση να παραμείνει κρατούμενος εξέφρασε σε δηλώσεις που έκανε ο ηθοποιός του θεάτρου Γιώργος Καρκάς, λέγοντας “δεν υπάρχει βιασμός, η κράτησή μου είναι παράνομη”. Φανερά εκνευρισμένος, ο 29χρονος υποστήριξε από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ότι “έχει καταρρεύσει όλη η κατηγορία, υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις αθωότητας, έχω προφυλακιστεί με ισχυρές ενδείξεις ενοχής”.

Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή “Αλήθειες με την Ζήνα”  για διασυρμό των προσωπικών του δεδομένων, λέγοντας πως δεν τα σεβάστηκε κανείς, σε αντίθεση με τον οδηγό ταξί που δεν έχει εμφανιστεί πουθενά. Ο Γιώργος Καρκάς υποστήριξε ότι στην κατάθεση του ταξιτζή υπάρχουν κενά, όπως ότι όταν έφτασαν στον προορισμό του προκειμένου να αγοράσει ναρκωτικές ουσίες, είπε στον 24χρονο ταξιτζή είτε να τον περιμένει με ανοιχτό ταξίμετρο ή να τον πληρώσει και να φύγει. Όσο για τον λόγο που το είπε αυτό, ήταν -όπως είπε ο ηθοποιός- επειδή είχε μικρή ποσότητα ναρκωτικών ουσιών στο σακίδιό του για προσωπική χρήση και δεν ήθελε να περπατά στην Ομόνοια ώσπου να βρει άλλο ταξί.

Ο ταξιτζής, ωστόσο, όπως λέει ο ηθοποιός τον περίμενε με κλειστό ταξίμετρο, δείχνοντας ότι είχε διάθεση για κάτι διαφορετικό… Μάλιστα, όπως δήλωσε, από τα στίγματα των κινητών δεν προκύπτει χρονικό σημείο στο οποίο ο ταξιτζής θα μπορούσε να κοιμηθεί ναρκωμένος και ότι -προτού καταρρεύσει ο ίδιος- θέλησαν να κάνουν μαζί μια σύντομη βόλτα από την Γεωπονική για να δουν τι γίνεται εκεί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ