Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Έκανε πίσω η Ξένη Δημητρίου για την έρευνα στο Μάτι – Καραγκούνης και Παναγιωτόπουλος στα δικαστήρια!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έκανε πίσω η Ξένη Δημητρίου για την έρευνα στο  Μάτι – Καραγκούνης και Παναγιωτόπουλος στα δικαστήρια!

Να ξεκαθαρίσουν το τοπίο σχετικά με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το μπλοκάρισμα (και το ξεμπλοκάρισμα λίγες ώρες αργότερα) της έρευνας για το Μάτι επιχείρησαν οι τομεάρχες Δικαιοσύνης και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Κώστας Καραγκούνης .

Οι βουλευτές επισκέφθηκαν προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις μετά το πάγωμα των ερευνών για το Μάτι εξαιτίας της παραγγελίας της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μάλιστα η είδηση της ανασκευής εκ μέρους της εισαγγελέα, μετά το σάλο που προκλήθηκε βρήκε στους δυο βουλευτές στα δικαστήρια στα οποία μετέβησαν προκειμένου να ζητήσουν διευκρινήσεις ζήτησαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Ζήτησαν εξηγήσεις  για την προσπάθεια να «παγώσει» η έρευνα

Ο Κ. Παναγιωτόπουλος στη δήλωση του αμέσως μετά χαρακτήρισε  ξαφνική την παραγγελία «που ήδη έχει ανασκευαστεί λόγω του θορύβου» όπως είπε και ζήτησε «η έρευνα να συνεχιστεί με ταχύτητα. Αυτό θέλουν οι οικογένειες των θυμάτων, αυτό θέλει η ελληνική κοινωνία»

Ο Κώστας Καραγκούνης, ζήτησε την άμεση κλήτευση των υπαιτίων λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ο κόσμος ζητάει εξηγήσεις.  Η δικαιοσύνη να συνεπικουρήσει στην απόδοση ευθυνών». 

Νωρίτερα είχε “οπισθοχωρήσει” η εισαγγελέας του Αρειου Πάγου μετά το σάλο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι μπήκε «φρένο» στην προκαταρκτική εξέταση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι λίγο πριν την ολοκλήρωση της και ενώ ήταν έτοιμες οι πρώτες κλήσεις για να δώσουν εξηγήσεις τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται.

“Είναι στην κρίση του αρμόδιου εισαγγελέα να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο”

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου με παραγγελία της ζητεί να παραμείνει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος στη θέση του μέχρι την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για την απόδοση ποινικών  ευθυνών. Έτσι, ο κ. Ζαγοραίος δεν θα αποχωρήσει, μετά την προαγωγή του, από τη θέση του για το Εφετείο και θα εξακολουθήσει να είναι επικεφαλής της εισαγγελικής έρευνας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ολόκληρο το καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός με έγγραφο της διευκρινίζει ότι η κίνηση της να διαβιβάσει το έγγραφο που αφορά στην έρευνα της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης είχε στόχο να λάβει γνώση ο εισαγγελικός λειτουργός για τις σχετικές ενέργειες ώστε στην πορεία να αναζητήσει το πόρισμα και να το συσχετίσει με την δικογραφία για την τραγωδία που χειρίζεται.

Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, σε καμία περίπτωση το συγκεκριμένο έγγραφο αποτελούσε λόγο για να «παγώσει» η έρευνα καθώς είναι στην κρίση του αρμόδιου εισαγγελέα να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο και να αποστείλει κλήσεις σε υπόπτους για αξιόποινες πράξεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ