Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Νέα εισαγγελική έρευνα για τον βιασμό της Έλένης Τοπαλούδη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα εισαγγελική έρευνα για τον βιασμό της Έλένης Τοπαλούδη

Το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Ρόδου πέρασαν χθες το πρωί οι χαροκαμένοι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη. Συντετριμμένη η κυρία Κούλα κατέθεσε στην ανακρίτρια στοιχεία σχετικά με τα απειλητικά μηνύματα που δεχόταν η κόρη της, περίπου ένα χρόνο πριν την δολοφονήσουν.

Η τραγική μητέρα αποκάλυψε τα στοιχεία δύο από τους τρεις νεαρούς που φέρονται να βίασαν τη φοιτήτρια τον προηγούμενο χρόνο, ενώ βιντεοσκόπησαν την πράξη τους και εκβίαζαν την Ελένη. Επιπλέον, οι γονείς έδωσαν στοιχεία για τα μηνύματα που δεχόταν η κόρη τους από τους βιαστές της στα social media.

Η κακοποίηση δεν είχε καταγγελθεί τότε στην Αστυνομία από την Ελένη, ίσως επειδή η φοιτήτρια φοβόταν. Τώρα, η ανακρίτρια θα ερευνήσει κατά πόσο εκείνος ο βιασμός που έγινε πριν από έναν χρόνο συνδέεται με τη δολοφονία της τον περασμένο Νοέμβριο. Σημειώνεται ότι οι δύο νεαροί άνδρες που κατονόμασε η οικογένειά Τοπαλούδη κατάγονται από το ίδιο χωριό με έναν από τους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία. Οι γονείς πιστεύουν ότι όλοι γνωρίζονταν μεταξύ τους και το περιστατικό με τις απειλές πριν από ένα χρόνο δεν είναι άσχετο με την δολοφονία της.

Της έριξαν το «χάπι του βιασμού»

Σύμφωνα με τους γονείς, οι τρεις ημεδαποί, τους οποίους είχε γνωρίσει η φοιτήτρια σε μπαρ της Ρόδου, έριξαν στο ποτό της το λεγόμενο «χάπι του βιασμού». Στη συνέχεια, όπως υποστήριξαν, πήγαν την κοπέλα στο σπίτι για να κοιμηθεί, επειδή ήταν δήθεν μεθυσμένη, κι εκεί την βίασαν. Διατείνονται ακόμη ότι όταν η Ελένη ξύπνησε ήταν σε κακό χάλι, τηλεφώνησε σε μια φίλη της και της είπε ότι δεν είναι καλά. Εκείνη πήγε να τη δει και διαπίστωσε ότι είχε βιαστεί.

Αρχικά, οι δύο κοπέλες δεν ήξεραν τι να κάνουν. Όμως, λίγες ημέρες μετά, πήγαν στην αστυνομία να καταγγείλουν το περιστατικό. Ωστόσο, οι αστυνομικοί, όπως ισχυρίζονται τους είπαν ότι ήταν αργά για καταγγελία.

Κατηγορούν την αστυνομία

Μάλιστα ο κ. Ιωάννης Τοπαλούδης είχε χαρακτηρίσει ηθικούς αυτουργούς στη δολοφονία της κόρης του τους αστυνομικούς, που πριν από ένα χρόνο δεν είχαν καταγράψει την καταγγελία της για βιασμό, καθώς συγκάλυψαν το περιστατικό.

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη υποστηρίζουν ότι έμαθαν από φίλες της κόρης τους ότι η κοπέλα βίωνε καθεστώς διαρκούς φόβου και εκβιασμού.

Τι υποστηρίζουν οι αστυνομικοί

Δύο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κατέθεσαν στο πλαίσιο της έρευνας ότι η 21χρονη φοιτήτρια μαζί με 2 ή 3 φίλες της ζήτησε να μιλήσει με τον αξιωματικό υπηρεσίας για ένα βίντεο και υποστήριξε ότι είχε γνωρίσει σε νυχτερινό κέντρο 3 αγόρια και έφυγαν με το αυτοκίνητο ενός με μια φίλη της, την οποία άφησαν στην οικία της και οι υπόλοιποι κατέληξαν στην οικία της.

Όπως υποστήριξε, υπήρξε ερωτική συνεύρεση με δύο απ’ αυτούς και κάποιος τραβούσε βίντεο. Η φοιτήτρια φέρεται να είπε στον αστυνομικό ότι δεν είχε δει το βίντεο αλλά ότι μια φίλη της την είχε ενημερώσει ότι υπάρχει. Μάλιστα οι αστυνομικοί φέρονται να είχαν εντοπίσει το ένα άτομο αλλά δεν υποβλήθηκε μήνυση εις βάρος του.

Πληροφορίες φέρουν τις αρχές να έχουν ήδη ενημερωθεί ότι πρόκειται για έναν ανήλικο και δύο ενήλικες, από κοινότητα της ανατολικής πλευράς του νησιού, που προφανώς πλέον θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Γύρω στις 2 το μεσημέρι, η Κούλα Τοπαλούδη βγήκε από το γραφείο της ανακρίτριας σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, σχεδόν υποβασταζόμενη από τον σύζυγό της. Σημειώνεται ότι η χαροκαμένη μητέρα πήγε για πρώτη φορά στη Ρόδο μετά τη δολοφονία και αισθανόταν ράκος.

«Έχει πολύ πόνο. Ήρθα στη Ρόδο όπου έχασε το παιδί μου τη ζωή του με τέτοιο φρικιαστικό τρόπο. Πώς μπορώ, λοιπόν, να αισθάνομαι;», είπε η Κούλα Τοπαλούδη, λίγο πριν επισκεφθεί την ανακρίτρια. Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, η νέα δικογραφία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και έχει συσχετιστεί μερικώς με την πρώτη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ