Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Νέες αποκαλύψεις για τις ελληνικές διασυνδέσεις του Ραούλ Μπράβο με το κύκλωμα των στημένων στην Ισπανία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέες αποκαλύψεις για τις ελληνικές διασυνδέσεις του Ραούλ Μπράβο με το κύκλωμα των στημένων στην Ισπανία

Στις 28 Μαΐου, λίγες ώρες μετά την σύλληψη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Ραούλ Μπράβο, που κατηγορείται ως εγκέφαλος κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, Ισπανοί αστυνομικοί βρέθηκαν σε γνωστό ξενοδοχείο κοντά στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», το περίφημο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης, αναζητώντας έναν Έλληνα.

Πρόκειται για κάτοικο Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Μαδρίτη μόλις την προηγούμενη βραδιά. Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στον νεαρό Έλληνα καθώς ο ίδιος είχε ξεχάσει το πορτοφόλι του, με προσωπικά του έγγραφα, στο σπίτι του Ραούλ Μπράβο.

Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου βρέθηκε τσάντα με το ποσό των 54.500 ευρώ σε μετρητά. Ο Έλληνας ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς αν επιθυμεί να ανακριθεί εθελοντικά. Η απάντησή του ήταν θετική.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, από το επίσημο έγγραφο ανάκρισης του Έλληνα από την ισπανική δικαστική αστυνομία, ο κάτοικος της Θεσσαλονίκης, που δηλώνει άνεργος είχε διαμείνει την προηγούμενη βραδιά στο σπίτι του κατηγορούμενου πρώην ποδοσφαιριστή.

Η τσάντα περιείχε σημαντικό χρηματικό ποσό

«Στις 9:30 το πρωί η Γέμα, σύζυγος του Ραούλ Μπράβο κάλεσε στο ελληνικό κινητό τηλέφωνο του και του είπε ότι ήθελε να μιλήσει με τον γιο της Λουίς. Εκείνος έδωσε το τηλέφωνο στον Λουίς και δηλώνει ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της συνομιλίας τους. Έπειτα, δηλώνει ότι ο ίδιος και ο γιος του Ραούλ Μπράβο έφυγαν από το σπίτι, χωρίς να αναφέρει το λόγο της αποχώρησής τους», τονίζεται στο έγγραφο της ισπανικής Δικαστικής Αστυνομίας.

«Προτού αποχωρήσει βιαστικά από το σπίτι του Ραούλ Μπράβο, πήρε μια τσάντα η οποία ήταν στο σπίτι. Δεν θυμάται σε ποιο σημείο του σπιτιού ήταν η τσάντα και δεν γνώριζε το περιεχόμενό της. Έπειτα, είδε ότι η τσάντα περιείχε σημαντικό χρηματικό ποσό», αναφέρεται στην επίσημη κατάθεση του Έλληνα, ο οποίος παράλληλα δήλωσε πως δεν έχει παίξει ποτέ του ποδόσφαιρο και ότι δεν έχει καμία σχέση με το στοιχηματισμό σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Οι αρχές της Ισπανίας δεν απηύθυναν καμία κατηγορία εναντίον του και αφέθηκε ελεύθερος. Σήμερα, βρίσκεται στην Ελλάδα.

«Ταχυδρόμος»

Την προηγούμενη εβδομάδα, ισπανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν ρεπορτάζ για τον «μυστηριώδη Έλληνα», ο οποίος έφυγε από το σπίτι του Ραούλ Μπράβο, φορτωμένος με μετρητά. Μάλιστα, κάποια από τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι τα χρήματα που μετέφερε, προορίζονταν για τον χρηματισμό ποδοσφαιριστών.

Το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο διάσημος ποδοσφαιριστής, ο οποίος μετά την θητεία του στη Ρεάλ και την Εθνική ομάδα της Ισπανίας φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, της Βέροιας και του Άρη, έχει συγκλονίσει τη χώρα. Μαζί με τον Μπράβο κατηγορούνται και άλλοι πρώην ποδοσφαιριστές, όπως ο Ίνιγκο Λόπεζ που είχε αγωνιστεί με τον ΠΑΟΚ, την περίοδο 2013-14, ενώ, εμπλέκονται γνωστοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι όπως η Βαλένθια, η Βαγιαδολίδ και η Ουέσκα.

Στη δικογραφία της ισπανικής δικαστικής αστυνομίας αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι χρημάτιζαν εν ενεργεία ποδοσφαιριστές για να καθορίσουν αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αγώνων. Έπειτα, μετέφεραν μετρητά στην Ελλάδα. Από τη χώρα μας, οι Έλληνες συνεργάτες τους, πόνταραν τα χρήματα στις στοιχηματικές αγορές της Ασίας, οι οποίες υπόκεινται σε ελάχιστους ελέγχους. Τα χρήματα μεταφέρονταν και πάλι στην Ισπανία από την Ελλάδα, σε μετρητά. Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τα στοιχεία της έρευνας στην Ισπανία, ο νεαρός Έλληνας ήταν ένας από τους «ταχυδρόμους» του κυκλώματος.

Μυήθηκε στον παράνομο στοιχηματισμό κατά την παρουσία του στην Ελλάδα.

«Η υπόθεση είναι εξαιρετικά σημαντική για την Ισπανία,  διότι εμπλέκει αρκετούς συλλόγους της Α΄ και Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Αλλά αυτή η μαφία του παράνομου στοιχηματισμού δεν λειτουργούσε  μόνο στην Ισπανία», δηλώνει στη Realnews ο Χοσέ Μαρία Όλμο, δημοσιογράφος της El Confidencial, που έχει προβεί σε μεγάλες αποκαλύψεις γύρω από τη δράση του κυκλώματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ραούλ Μπράβο μυήθηκε στον παράνομο στοιχηματισμό κατά την παρουσία του στην Ελλάδα. Άλλωστε, οι ισπανικές Αρχές έχουν δώσει στην υπόθεση την ονομασία «Επιχείρηση Οίκος», καθώς θεωρούν βέβαιη την εμπλοκή Ελλήνων. «Η ισπανική αστυνομία είναι σίγουρη ότι η έδρα της μαφίας είναι στην Ελλάδα. Θεωρούν ότι ο Ραούλ Μπράβο έμαθε αυτήν την παράνομη δραστηριότητα κατά την παρουσία του στην Ελλάδα κι έπειτα προσπάθησε να κάνει το ίδιο, όταν επέστρεψε στην Ισπανία», λέει ο Όλμο.

«Επίσης, είναι δεδομένο ότι υπάρχει σύνδεσμος στην Ελλάδα. Ο Έλληνας εμπλεκόμενος, που έμενε στο σπίτι του Ραούλ Μπράβο και δηλώνει φίλος του, λειτουργούσε απλά ως ο ‘ταχυδρόμος’ του κυκλώματος, καθώς μετέφερε τα μετρητά από τα στοιχήματα στην Ασία. Όλες οι συναλλαγές γίνονταν με μετρητά», προσθέτει ο δημοσιογράφος της El Confidencial.

Συγγενής μάνατζερ

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Realnews, o ηλικίας 30 ετών Έλληνας εμπλεκόμενος είναι συγγενής παλαίμαχου Έλληνα ποδοσφαιριστή, ο οποίος τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει εργαστεί ως μάνατζερ ποδοσφαιριστών. Μεταξύ των ποδοσφαιριστών που έχει εκπροσωπήσει είναι και μέλη της Εθνικής Ελλάδος που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Έλληνας ήταν στενός φίλος της οικογένειας του Ραούλ Μπράβο, ο οποίος, στην αρχή της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019 εργαζόταν ως βοηθός προπονητή στον Άρη. Η μικρή κόρη του Ραούλ Μπράβο είχε ξεκινήσει να φοιτά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης από τον περασμένο Σεπτέμβριο και η απόφαση της οικογένειας ήταν να ολοκληρώσει τη σχολική χρονιά κι έπειτα να αποχωρήσει από την ελληνική πόλη.

«Άλλωστε αγαπούν την Ελλάδα και επιλέγουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους ακόμα και σε χρονιές που ο Ραούλ Μπράβο δεν έπαιζε σε ελληνικές ομάδες», αναφέρουν οι πηγές από τη Θεσσαλονίκη. Έτσι τα μέλη της οικογένειας ζούσαν τους τελευταίους μήνες μεταξύ Μαδρίτης και Θεσσαλονίκης. Τη Δευτέρα 27 Μαΐου, ο νεαρός Έλληνας ταξίδεψε στην ισπανική πρωτεύουσα μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας του παλαίμαχου Ισπανού ποδοσφαιριστή και σκόπευε να παραμείνει στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε ημέρες.

Στο «λάθος μέρος τη λάθος στιγμή»

Η πληροφόρηση από τη Θεσσαλονίκη, αναφέρει ότι ο νεαρός Έλληνας απλά βρέθηκε στο «λάθος μέρος τη λάθος στιγμή», καθώς δεν έχει καμία γνώση ή συμμετοχή στην υπόθεση των στημένων αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού.

Παρ’ όλα αυτά, η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται και με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές, οι Ισπανοί θεωρούν βέβαιο ότι θα βρουν περισσότερα στοιχεία για την εμπλοκή των Ελλήνων. Μόλις την περασμένη Παρασκευή, οι δικαστικές Αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση πέντε ακινήτων και τεσσάρων αυτοκινήτων που ανήκουν στην Ραούλ Μπράβο.

Αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία, αλλά και τραπεζικοί λογαριασμοί κατασχέθηκαν και από άλλους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην μαφία του παράνομου στοιχηματισμού. Εκτός αυτών, η αστυνομία επέτυχε την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών των κατηγορούμενων.

Από αυτές, εκτιμάται ότι θα προκύψουν νέες πληροφορίες και ότι θα επιβεβαιωθούν υπόνοιες που ήδη υπάρχουν. Βάσει μίας εξ αυτών, το κύκλωμα είχε επηρεάσει και ποδοσφαιρικούς αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος…

Πηγή: Realnews

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ