Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ναρκωτικά αξίας 150.000.000 ευρώ (!) στα αμπάρια του «Andreas»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ναρκωτικά αξίας 150.000.000 ευρώ (!) στα αμπάρια του «Andreas»

Συνολικά πάνω από 12 τόνοι κάνναβη σε μορφή σοκολάτας και χιλιάδες χάπια Captagon, γνωστά και ως «χάπια των τζιχαντιστών», εντοπίστηκαν από άντρες του Λιμενικού Σώματος εντός του ρυμουλκού «Andreas», το οποίο έχει κατασχεθεί εδώ κι έναν χρόνο και φυλάσσεται στον λιμένα της Αγίας Γαλήνης Κρήτης.

Το συγκεκριμένο σκάφος είχε εντοπιστεί και ακινητοποιηθεί από το Λιμενικό τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ έπλεε 50 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης. Στο εσωτερικό του είχαν βρεθεί και κατασχεθεί 6.177.800 κιλά κατεργασμένη κάνναβη, ενώ το πλήρωμά του, που αποτελούνταν από έξι υπήκους Συρίας, προφυλακίστηκε.

Οι υποψίες των λιμενικών ότι κάτι συνέβαινε με το συγκεκριμένο ρυμουλκό -το οποίο επρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό και να μεταφερθεί σε λιμάνι της Βρετανίας, προκειμένου να καταλήξει σε εταιρία βρετανικών συμφερόντων- τόσο στα χαρτιά του όσο και στις δεξαμενές του οδήγησαν σε νέα ενδελεχή έρευνα, κατά την οποία εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες ακόμα 6.561.700 κιλά κατεργασμένη κάνναβη και 258.000 ναρκωτικά δισκία Captagon.

Όπως αναφέρει μέσα από ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση κατεργασμένης κάνναβης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στα ιστορικά της χώρας με την εκτιμώμενη αξία των ναρκωτικών -συμπεριλαμβανομένων των δισκίων – που βρέθηκαν εντός του πλοίου, να ανέρχεται στα 150.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ