Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ξεκινά η αγόρευση της εισαγγελέα για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξεκινά η αγόρευση της εισαγγελέα  για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens

Την Τρίτη η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά αναμένεται να ξεκινήσει την αγόρευσή της επί της ενοχής ή μη των περισσότερων από 60 κατηγορουμένων στην υπόθεση της σύμβασης 8002/97 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens.

Η ώρα της εισαγγελικής αρχής έφτασε στην πολύκροτη υπόθεση για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens. Την Τρίτη έχει οριστεί ότι θα ξεκινήσει η εισήγηση της εισαγγελέως Εφετών, Ελένης Σκιεπαρνιά, για την σύμβαση 8002/97 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Η εισαγγελική λειτουργός αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά στην υπό διερεύνηση σύμβαση μεταξύ του γερμανικού κολοσσού και του ΟΤΕ, καθώς και στο ρόλο που έπαιξαν οι 60 και πλέον κατηγορούμενοι στην υλοποίησης της, αλλά και στη ζημία που φέρεται να προκλήθηκε στον Οργανισμό. Δεν αποκλείεται η αγόρευσή της να μην ολοκληρωθεί μέσα σε μία συνεδρίαση και για το λόγο αυτό το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει ήδη ορίσει ως δεύτερη ημερομηνία την Τετάρτη 10 Απριλίου.

Δικογραφία με πάνω από 4.000 αναγνωστέα έγγραφα και περισσότερους από 70 μάρτυρες

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο άφησε στην εισαγγελέα μεγάλο χρονικό περιθώριο προκειμένου να προετοιμάσει την πρότασή της, καθώς πρόκειται για μία δαιδαλώδη δικογραφία με πάνω από 4.000 αναγνωστέα έγγραφα κατηγορητηρίου και περισσότερους από 70 μάρτυρες, στις καταθέσεις των οποίων καλείται να βασιστεί για την επί της ενοχής της πρόταση.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2016, με την ελληνική Δικαιοσύνη να διερευνά αν χρηματίστηκαν στελέχη του Οργανισμού για την υπογραφή της επίμαχης σύμβασης. Στο εδώλιο κάθονται περισσότεροι από 60 κατηγορούμενοι, κυρίως υψηλόβαθμο στελέχη του γερμανικού κολοσσού αλλά και του ΟΤΕ, ενώ «ηχηρές» είναι και ορισμένες απουσίες, όπως εκείνη του πάλαι ποτέ κραταιού άνδρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου, αλλά και του πρώην εμπορικού διευθυντή, Χρήστου Καραβέλλα, που φυγοδικεί ήδη από το στάδιο της ανάκρισης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ