Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ολ. Γεροβασίλη: Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα η εξαίρεση Τζανακόπουλου-Πολάκη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ολ. Γεροβασίλη: Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα η εξαίρεση Τζανακόπουλου-Πολάκη

H η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας την απόφαση της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, να εξαιρέσει τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Παύλο Πολάκη από τις εργασίες της επιτροπής, «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

«Η σημερινή απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να εξαιρέσει από τις εργασίες της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Παύλο Πολάκη, αποτελεί πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Πρόκειται για μια πολιτική μεθόδευση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να φιμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, να συγκαλύψει το σκάνδαλο Novartis και να εκφοβίσει τους μάρτυρες και τους εισαγγελικούς λειτουργούς που συνεχίζουν να το διερευνούν» ανέφερε σε υψηλούς τόνους η κ. Γεροβασίλη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχθεί ούτε να νομιμοποιήσει αυτή την κατάπτυστη απόφαση που προσβάλλει ευθέως τους δημοκρατικούς θεσμούς, την κοινοβουλευτική δημοκρατία και τα δικαιώματα των βουλευτών, όπως αυτά προβλέπονται και κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «δεν αναγνωρίζουμε στην πλειοψηφία της Επιτροπής αρμοδιότητα και δικαίωμα να καθορίζει αυτή με ποια πρόσωπα θα εκπροσωπείται το κάθε κόμμα σε αυτήν, κάτι που αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα της κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας για τα μέλη της».

Η κ. Γεροβασίλη προαναγγέλει τη λήψη πρωτοβουλιών, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, εντός των επόμενων ημερών, «προκειμένου οι εμπνευστές της απόφασης αυτής να συνειδητοποιήσουν ότι διαπράττουν μέγα κοινοβουλευτικό και θεσμικό ατόπημα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ