Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Πάρτι «on camera» στις Φυλακές – Τι απαντά το Υπουργείο Δικαιοσύνης (video)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πάρτι «on camera» στις Φυλακές – Τι απαντά το Υπουργείο Δικαιοσύνης (video)

Ένα βίντεο διάρκειας 11 λεπτών κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου δείχνοντας Αλβανούς κρατούμενους να «διάγουν πολυτελή βίο» μέσα σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας μας

Σε αυτό απεικονίζονται Αλβανοί κρατούμενοι που μένουν σε κελιά-σουίτες με μεγάλες δορυφορικές τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, ηχοσυστήματα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές και να πετούν επιδεικτικά σαν χαρτοπόλεμο, χαρτονομίσματα αξίας χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα στο «διαμέρισμα» εντός της φυλακής δίνει το παρόν και μία… γάτα!

Κι όλα αυτά έχοντας μπροστά τους πολλά μπουκάλια αλκοόλ, μεγάλο αριθμό κινητών μέσω των οποίων προχωρούν σε βιντεοκλήσεις με ομοεθνείς τους οι οποίοι τους συστήνουν «να απολαύσουν την βίλα τους».

Το οπτικό υλικό δεν μπορεί παρά να σοκάρει τόσο την κοινή γνώμη όσο και τους μικροεγκληματίες οι οποίοι κάνουν λόγο τις περισσότερες φορές για τριτοκοσμική κατάσταση στα καταστήματα κράτησης. Πέρα όμως από αυτό το 11λεπτο βίντεο αποτυπώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ασυδοσία που υπάρχει σε κάποια σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας (πέρα από τα ρεπορτάζ ή τις κατά καιρούς καταγγελίες).

Και όλα αυτά την ώρα που οι διωκτικές υπηρεσίες προσπαθούν να περιορίσουν τη δράση της επονομαζόμενης «μαφίας του Κορυδαλλού» από την οποία εκπορεύονται δολοφονικές επιθέσεις κι εκβιάσεις.

Όπως λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ «αυτό το βίντεο δίνει ίσως μια δημόσια εξήγηση στα δεκάδες αιματηρά περιστατικά που συμβαίνουν στον αφού οι κρατούμενοι μόνο τανκ δεν έχουν στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ πολλές φορές προκαλούν επεισόδια όταν δίνεται εντολή να μεταβούν σε άλλη φυλακή όπου μπορεί να νοιώσουν λίγο πιο «περιορισμένοι».

Εντολή για έρευνα

Για το βίντεο από τις φυλακές που ανέβασε το tovima.gr , το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει δώσει εντολή για έρευνα στο σώμα επιθεωρητών σωφρονιστικών καταστημάτων, προκειμένου να ερευνηθεί για ποια φυλακή πρόκειται, πως έχουν οι κρατούμενοι στην κατοχή τους κινητά, ποιοι κρατούμενοι είναι κ.λ.π.

Η απάντηση του Υπουργείου

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Για το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές έχουν απαντήσει αποφασιστικά  τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη. Η δράση εγκληματικής οργάνωσης και η ανάπτυξη κυκλωμάτων, με επιμέρους συνδεόμενες ενέργειες, δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου. Η πρόσφατη εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας που δρούσε στις φυλακές αφενός ανέδειξε ότι πολλά πρόσφατα συμβάντα ήταν αλληλένδετα, αφετέρου απέδειξε ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης.  Μέρος αυτής της κατάστασης απεικονίζεται και σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και  απεικονίζει κρατουμένους να παρανομούν προκλητικά, σε προγενέστερο πάντως της δικαστικής έρευνας  χρόνο. Για το ζήτημα έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τόσο στο πλαίσιο διερεύνησης της ευρύτερης υπόθεσης της δράσης εγκληματικής οργάνωσης από εφέτη-ανακριτή όσο όμως και για τη διαλεύκανση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σωφρονιστικών υπαλλήλων. Γίνεται γνωστό εξάλλου ότι είχε ήδη παραγγελθεί έρευνα από το αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης  από την οποία θα διασαφηνιστούν τα ακριβή  συμβάντα και οι τυχόν ευθύνες προσώπων. Υπεράνω του νόμου δεν είναι ούτε οι κρατούμενοι ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι».  

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ