Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ποινικές διώξεις για τα επισφαλή δάνεια της Attica Bank

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποινικές διώξεις για τα επισφαλή δάνεια της Attica Bank

Στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος προχώρησε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για τη χορήγηση δανείων ύψους εκατομμυρίων ευρώ, οι εγγυήσεις των οποίων φέρονται ότι ήταν επισφαλείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Πολυκράτης διαπίστωσαν κατά τη διενέργεια της έρευνάς τους ότι προκλήθηκε ζημία στην περιουσία της τράπεζας από 5 περιπτώσεις δανείων συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, την περίοδο από το 2011 ως το 2015. Τα δάνεια αυτά εκτιμάται ότι χορηγήθηκαν στις εμπλεκόμενες εταιρίες, οι οποίες είχαν χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση, με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από το προβλεπόμενο και με μηδενική ή μερική εξασφάλιση.

Έτσι, προχώρησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων για τα αδικήματα της απιστίας κατά συναυτουργία και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και της απλής συνέργειας στην απιστία σε βάρος τότε μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας. Παράλληλα, η έρευνα στράφηκε και κατά των νομίμων εκπροσώπων πέντε εταιριών που ωφελήθηκαν από τα δάνεια, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη για ηθική αυτουργία στην απιστία.

Να σημειωθεί ότι δύο ακόμα περιπτώσεις χορήγησης δανείων τέθηκαν στο αρχείο, καθώς οι εμπλεκόμενοι είχαν αποπληρώσει ολοσχερώς τα χρέη τους. Η έρευνα είχε ξεκινήσει μετά από πόρισμα και μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είχε διαπιστώσει συστηματική χορήγηση των επίμαχων επισφαλών δανείων από την Τράπεζα Αττικής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ