Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

“Βόλτα” πάνε σήμερα στην Κρατική Ασφάλεια τα ιδρυτικά μέλη του «Δεν Πληρώνω»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Βόλτα” πάνε σήμερα στην Κρατική Ασφάλεια τα ιδρυτικά μέλη του «Δεν Πληρώνω» x-default

Στην Κρατική Ασφάλεια κλήθηκαν ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων καλούνται τα ιδρυτικά μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω»  Ηλίας και Λεωνίδας Παπαδόπουλος,

προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα γεγονότα στα οποία συμμετείχαν κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών τον περασμένο Μάρτιο στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα καλούνται να βρεθούν στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για πράξεις στις προέβησαν κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών τον περασμένο Μάρτιο στην Αθήνα, οι οποίες συνδέονται με τα αδικήματα της αντίστασης, διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, φθοράς και διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, εξύβρισης, απλής και επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της βίας κατά των αστυνομικών οργάνων.

Σε ανακοίνωση του το “Κίνημα δεν πληρώνω” αναφέρει τα εξής:

« Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ως ο πιο πιστός βαστάζος των συμφερόντων των τραπεζιτών και των διεθνών funds, επιχειρεί μέσω των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας να καταστείλει το Κίνημα Δεν Πληρώνω και τον ανυποχώρητο αγώνα του ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας. Η επιχείρηση αυτή παραπέμπει σε πογκρόμ καταστολής φασιστικών καθεστώτων και ανελήφθη από το οργουελικής έμπνευσης «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος». Είναι θλιβερό το γεγονός ότι μία κυβέρνηση που στον πυρήνα της πολιτικής της φρασεολογίας είχε την προστασία των λαϊκών στρωμάτων, μετατράπηκε εν ριπή οφθαλμού στο πιο υπάκουο ανδρείκελο των τραπεζιτών και των διεθνών αρπακτικών. Είναι πλέον σαφές ότι το τοκογλυφικό κεφάλαιο μαζί με το πιστό πολιτικό του προσωπικό επιδίδεται σε πρωτοφανή επιχείρηση καταστολής των πρωτοπόρων αγωνιστών του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών, με απώτερο στόχο την τρομοκράτηση όλων των πολιτών οι οποίοι αντιδρούν στην εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού.  Το βαθύ κράτος, υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης και των τραπεζιτών, διαστρεβλώνει τις έννοιες βαφτίζοντας ως Δημοκρατία τον Φασισμό και ως Προστασία του Πολιτεύματος την προστασία των συμφερόντων μιας χούφτας τραπεζιτών. Στα πλαίσια αυτής της επιχείρησης καταστολής, οι αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω Ηλίας Παπαδόπουλος & Λεωνίδας Παπαδόπουλος, έλαβαν κλήση από την Κρατική Ασφάλεια για παροχή εξηγήσεων, την Πέμπτη 27-9-18, σχετικά με τη συμμετοχή τους σε δράσεις του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Αν νομίζουν ότι με τέτοιες μεθόδους θα μας κλονίσουν ή θα μας τρομοκρατήσουν είναι γελασμένοι. Ο Αγώνας μας ενάντια στους πλειστηριασμούς και στις επερχόμενες εξώσεις είναι κοινωνικά δίκαιος και θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική νίκη!

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Κανένας συμπολίτης μας στο δρόμο!».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ