Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ποιοι θα είναι οι νέοι μάρτυρες για τη Novartis

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποιοι θα είναι οι νέοι μάρτυρες για τη Novartis

Διευρύνεται προς πάσα κατεύθυνση η ποινική προκαταρκτική έρευνα που διενεργείται  από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis.  Όπως σημείωναν πηγές του Ανώτατου Δικαστηρίου  «ο εισαγγελέας,  μπορεί να «πατήσει» ακόμη και σε μία λέξη  ενός μάρτυρα  και να επεκτείνει την αρχική του έρευνα.

Πολλώ δε μάλλον αν  στην προκειμένη περίπτωση εμφανιστούν, όπως ακούγεται τις τελευταίες ημέρες, κι άλλοι δικαστικοί λειτουργοί  και  μιλήσουν για παρεμβάσεις στο έργο τους ή ζητήσουν να επανεξεταστούν υποθέσεις  υπό τα νέα δεδομένα που έχουν  προκύψει.  Όπως η  Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία συνταξιοδοτήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, αλλά πριν γίνει αυτό της ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και τιμωρήθηκε με αφαίρεση μισθών για χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Η κ. Τσατάνη, είχε και αυτή επωνύμως  καταγγείλει  προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της  από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό  δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Οι καταγγελίες της μάλιστα  είχαν φτάσει μέχρι την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.  Τώρα,  λένε οι πληροφορίες, η κ.Τσατάνη εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλλει αίτημα  επανεξέτασης του πειθαρχικού της ενώ, ακόμη και στην περίπτωση που δεν κληθεί  από τους κυρίους Ζαχαρή και Σοφουλάκη να καταθέσει  στο πλαίσιο της έρευνάς τους,  φαίνεται διατεθειμένη να προσέλθει αυτοβούλως ενώπιόν τους.

Δεν αποκέλοειται επισης να κληθει και ο πρωην υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής ο οποίος έλαβε sms  απο την Ελένη Ράικου, το Μάρτιο του 2017, αμέσως μετά την παραίτησή της. Ο κ. Κοντονής πιθανόν θα κληθεί να αποκαλύψει το περιεχόμενο του sms . Στην έρευνα δεν αποκλείεται να κληθούν να καταθέσουν και δημοσιογράφοι.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος

Ο κ. Παπαγγελόπουλος πάντως, δηλώνει έτοιμος να τους αντιμετωπίσει όλους επισημαίνοντας πως έχει και στοιχεία από τα οποία θα προκύψει  ότι  όσοι  εισαγγελικοί λειτουργοί στρέφονται εναντίον του   το κάνουν για να συγκαλύψουν δικές τους ευθύνες. Διαχωρίζοντας τον Κ.Μητσοτάκη από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ζητούν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, «δείχνει» ευθέως προς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ως το πρόσωπο που «επιχειρεί απροκάλυπτα και εκδικητικά» την πολιτική του δίωξη.

Φέρεται δε να λέει σε συνομιλητές του ότι όσον αφορά στα τηλεφωνήματα που καταθέτει η κ.Ράικου ότι της έκανε ζητώντας της επιτακτικά να ασκήσει διώξεις σε  πολιτικούς, ουδέποτε έγιναν αυτά ( και μάλιστα με τέτοιο περιεχόμενο) αφού το διάστημα που η Εισαγγελέας υποστηρίζει ότι  δέχθηκε τις σχετικές πιέσεις ακόμη δεν είχε γίνει κάτι γνωστό για εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το αν  υπήρχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Παπαγγελόπουλου είτε με την  πρώην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς είτε με την νυν , η οποία  κατά τον κ.Αγγελή  ό,τι έκανε «θα έπρεπε να τέλει υπό την έγκριση αυτής της αόρατης δύναμης που λεγόταν Ρασπούτιν», είναι κάτι που μπορεί να φανεί. Οι αντεισαγγελείς Ζαχαρής και Σοφουλάκης μπορούν στο πλαίσιο της έρευνάς τους   να ζητήσουν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των ελεγχόμενων προσώπων για να διαπιστώσουν αν υπήρχαν επικοινωνίες μεταξύ τους .

Πηγή: Realnews

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ