Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

«Πόλεμος» Κοτζιά – Καμμένου με… διαιτητή, την Εισαγγελία Διαφθοράς!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Πόλεμος» Κοτζιά – Καμμένου με… διαιτητή, την Εισαγγελία Διαφθοράς!

Θεωρείται δεδομένο πως πρέπει να κληθούν ως μάρτυρες μέλη του υπουργικού συμβουλίου, πιθανόν να ζητηθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης, ενώ φωτογραφίζεται ξεκάθαρα ακόμα και για διαρροές, ο Πανος Καμμένος

Σχεδόν  μισό μήνα μετά τη δημοσιοποίηση των απίστευτων καταγγελιών που φέρονται να διατυπώθηκαν στο ανώτατο συλλογικό  όργανο της κυβέρνησης, το υπουργικό συμβούλιο,  κι αφού η Εισαγγελία δεν παρενέβη αυτεπαγγέλτως, οδήγησε ο ίδιος ο πρώην ΥΠΕΞ Νικ. Κοτζιάς τον εισαγγελέα στα  άδυτα του υπουργικού Συμβουλίου.

Είχαν προηγηθεί δυο γεγονότα:

  1. δεν έδωσε ο πρωθυπουργός στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του , όπως του ζήτησε
  2. δεν έδωσε ούτε ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς στη δημοσιότητα την επιστολή εκείνη

Τι σημαίνει

Ουσιαστικά η έρευνα ξεκινά με:

  • Την μηνυτήρια αναφορά του ίδιου του κ. Κοτζιά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την περασμένη Παρασκευή και μιλάει για δημοσιεύματα στοχευμένα (και από συγκεκριμένη αφετηρία) με στόχο να τον πλήξουν
  •  Την πρωτοβουλία της ΝΔ που πήγε στην εισαγγελία την κασέτα με τη συνέντευξη Κοτζιά σε κανάλι της Κρήτης, οπού μιλάει για όσα  «κατήγγειλε» («οχετό» τα χαρακτήρισε ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς) ο Πάνος Καμμένος για «χρηματισμούς στην κυβέρνηση από τον Σόρος». Ο κ. Καμμένος λίγες μέρες αργότερα διέψευσε ότι είπε κάτι τέτοιο γράφοντας στο τουίτερ «Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου , εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκ € του Σόρος στην κυβέρνηση είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες.»

Η αποστροφή και μόνο «απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες» δείχνουν τον (μονό)δρομο για την εισαγγελία Διαφθοράς καθώς ουσιαστικά είτε μέλη του υπουργικού θα πρέπει να κληθούν από τον εισαγγελέα είτε να ζητηθούν τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου.

Με διαιτητή τον εισαγγελέα

Είναι επίσης προφανές ότι μπορεί σε όσα έχουν γίνει γνωστά από την μηνυτήρια αναφορά Κοτζιά στον Άρειο Πάγο, πως δεν ονοματίζεται ο Πάνος Καμμένος αλλά «φωτογραφίζεται» ξεκάθαρα. Μάλιστα στρεφόμενος «κατά παντός υπευθύνου, συναυτουργού, συνυπαίτιου ή οποιουδήποτε συμμέτοχου προκύψει από την προανάκριση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων», είναι σα να χρεώνει δημοσιεύματα και έμμεσες απειλές ή συμπεριφορές στον υπουργό Άμυνας.

Είναι λοιπόν προφανές πως η τεράστια πολιτική κόντρα Καμμένου – Κοτζιά, τείνει να γίνει πλέον και ποινική.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ