Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ρ. Δούρου για αντιπλημμυρικά: «Κάποιοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρ. Δούρου για αντιπλημμυρικά: «Κάποιοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου»

Πως τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα έπρεπε να είχαν περατωθεί το 2003 επισήμανε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, λέγοντας ότι κάποιοι έχουν… μνήμη χρυσόψαρου.

Η τοποθέτηση της κας Δούρου, μέσα από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1  έγινε λίγες ώρες μετά την κλήτευσή της από την Εισαγγελία για τις πλημμύρες του 2017 στη Μάνδρα Αττικής, κατά τη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή τους 23 άνθρωποι.

Η περιφερειάρχης, αμέσως την δημοσιοποίηση της είδησης δήλωσε πως «είναι γνωστό ότι η ίδια προσήλθα πρώτη τον περασμένο Νοέμβριο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου, και κατέθεσα αναφορά για την πλήρη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας. Στόχος ήταν, όπως είχα δηλώσει τότε, να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας. Όπως και τότε έτσι και τώρα είμαι έτοιμη να συμβάλλω με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης”.

Για τις φωτιές στο Μάτι είπε πως ήδη έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη

Απαντώντας σε ερώτηση για το ό,τι οι κάτοικοι της περιοχής ζουν με την αγωνία για την πρώτη βροχή, η Περιφερειάρχης Αττικής σχολίασε ότι ανησυχούν, δικαιολογημένα,  επί πολλές δεκαετίες και όχι μόνον σήμερα. Σημείωσε ότι μία αιτία της καταστροφής είναι το μπάζωμα του ρέματος Κοροπούλη και υπενθύμισε ότι έχει εγκρίνει αντιπλημμυρικά έργα μισού δισεκατομμυρίου ευρώ.

Ερωτηθείσα, τέλος, για τις φονικές φωτιές στο Μάτι η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι έχει, ήδη, αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ