Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Σήμερα η κατάθεση του Γιάννη Στουρνάρα για την υπόθεση Novartis

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σήμερα η κατάθεση του Γιάννη Στουρνάρα για την υπόθεση Novartis

Με την κατάθεση του κεντρικού Τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα συνεχίζεται και σήμερα η παρέλαση προσώπων στο γραφείο των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν με αφορμή καταγγελίες για δικονομικές παρατυπίες και … άνωθεν παρεμβάσεις στους  χειρισμούς στην έρευνα της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς για τη Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αντεισαγγελείς την Παρασκευή διαβίβασαν στη βουλή και τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στις αρχές της εβδομάδας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ως προς το σκέλος εκείνο που αναφέρει εμπλοκή-συμμετοχή στην υπόθεση της Novartis του «Ρασπούτιν».

Στη μήνυσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται να αναφέρει ότι πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν« είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου μέσω του εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα και του υπουργείου Δικαιοσύνης, διαβίβασαν στη Βουλή τη μήνυση του Ανδρέα Λοβέρδου μαζί με όλα τα πρόσθετα στοιχεία που έχει καταθέσει ο βουλευτής.

Στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται και οι επτά μηνύσεις που έχει καταθέσει ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με την υπόθεση της Novartis και θα συσχετιστούν με την δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στην Βουλή στις 13 Σεπτεμβρίου για την ίδια υπόθεση προκειμένου διερευνήσει τυχόν αξιόποινες πράξεις πολιτικών προσώπων.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνας στον Άρειο Πάγο έχει κληθεί προς κατάθεση και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου, η οποία πρώτη τον Οκτώβριο του 2018 είχε αναφερθεί στο “Ρασπούτιν” χωρίς να το κατονομάσει και του είχε αποδώσει “ύφος νταβατζή” που κάποια στιγμή θα αποκάλυπτε ποιο πρόσωπο κρυβόταν πίσω από αυτό το προσωνύμιο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ