Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Σήμερα το τετ-α-τετ της Δούρου με τους εισαγγελείς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σήμερα το τετ-α-τετ της Δούρου με τους εισαγγελείς

Το τετ-α-τετ της Περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου, με τους εισαγγελείς, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου, για τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου σε Μάτι και Νέο Βουτζά, έχει κλειστεί για σήμερα το πρωί.

Μέχρι αυτήν την στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό εάν η κυρία Δούρου θα ζητήσει νέα προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει το υπόμνημα γραπτών εξηγήσεων ή εάν θα υποβάλει σήμερα τις εξηγήσεις της.

Περισσότεροι από 20 ύποπτοι

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση, ενώπιον των εισαγγελικών αρχών περισσότεροι από 20 ύποπτοι οι οποίοι έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις, τόσο για αδικήματα που ενδεχομένως εντοπίστηκαν κατά την εισαγγελική έρευνα όσο και για τα αδικήματα – ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση και θανατηφόρο έκθεση σε κίνδυνο- που τους καταλογίζουν με τις μηνύσεις τους οι συγγενείς των θυμάτων.

Όλοι ήδη έχουν λάβει μία φορά προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν επί της ογκωδέστατης δικογραφίας ενώ ο μόνος που μέχρι στιγμής έχει καταθέσει τις έγγραφές του εξηγήσεις του είναι ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς.

Χθες, έλαβε νέα προθεσμία για τις 21 Νοεμβρίου ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

Υπενθυμίζεται ότι από τις εισαγγελικές αρχές έχει κληθεί επίσης ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της πολιτικής προστασίας της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της κλήσης της από τις εισαγγελικές αρχές, η κ. Δούρου είχε αναφέρει σε δήλωση της:

«Ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων και στον πόνο των οικογενειών τους, απαιτεί μια τέτοια υπόθεση υψίστης σπουδαιότητας, όπως είναι η έρευνα της Δικαιοσύνης για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, να προχωρήσει με ρυθμούς διαφορετικούς. Διαφορετικούς από τους αργούς ρυθμούς που έχουμε συνηθίσει σε σχέση με μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, υποθέσεις που συνέβαλαν καθοριστικά στην κρίση χρέους της χώρας μας. Με ιδιαίτερη ανακούφιση θα συμβάλλω στην ανεύρεση των αιτιών και στη διαλεύκανση των ευθυνών της τραγωδίας του Ιουλίου. Οφείλω ωστόσο να σημειώσω ότι ο Β’ βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Περιφέρειες, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, δεν έχουν επιχειρησιακή ευθύνη στην κατάσβεση των πυρκαγιών».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ