Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Σε απάτη με χρυσές βίζες ο αντιπρόεδρος της Jumbo! Αντιμέτωπος με την Κινεζική δικαιοσύνη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε απάτη με χρυσές βίζες ο αντιπρόεδρος της Jumbo! Αντιμέτωπος με την Κινεζική δικαιοσύνη

Το πρώτο θύμα είχε -η γεμάτη «τρύπες», όπως αποδεικνύεται- αγορά διαμερισμάτων στην Ελλάδα από Κινέζους, προκειμένου να αποκτήσουν τη λεγόμενη «χρυσή βίζα», δηλαδή πενταετή άδεια παραμονής, με δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης για όλα τα μέλη της οικογένειας.

Χθες έγινε γνωστό πως παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της Jumbo Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, καθώς μαζί με τρία στελέχη ελληνικής τράπεζας εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομης εξαγωγής συναλλάγματος από την Κίνα. Οι κινεζικές Αρχές έχουν αρχίσει τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς ο κ. Παπαευαγγέλου επένδυε σε ακίνητα, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσε στους Κινέζους με χρήση πιστωτικών καρτών που εξέδιδε η ελληνική τράπεζα. Ετσι όμως παραβιάζονταν τα capital controls της Κίνας, με αποτέλεσμα να παρέμβουν οι κινεζικές Αρχές.

Η υπόθεση σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» αναμένεται να έχει συνέχεια, καθώς διερευνώνται και άλλα «κόλπα» που κάνουν οι Κινέζοι και οι εγχώριοι συνεργάτες τους για την απόκτηση «χρυσής βίζας». Μεταξύ αυτών αναφέρεται το γεγονός πως συστήνεται μια εταιρία ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία) για καθένα ακίνητο, η οποία, αφού αγοράσει το διαμέρισμα και στη συνέχεια το μεταπωλήσει σε Κινέζο, καταθέτει αίτηση χρεοκοπίας.

Ετσι δεν πληρώνει φόρο υπεραξίας. Έχουν επίσης αναφερθεί και άλλα τερτίπια, όπως η αγορά ακινήτου αντί μόλις 80.000 ευρώ, αλλά με το συμβόλαιο να αναφέρει τιμή 250.000 ευρώ, προκειμένου να πιαστεί το όριο και να παραχωρηθεί «χρυσή βίζα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ