Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Σοκ στη Γαλλία: Αστυνομικός έβγαλε όπλο εναντίον διαδηλωτών (video)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σοκ στη Γαλλία: Αστυνομικός έβγαλε όπλο εναντίον διαδηλωτών (video)

Την οργή του πλήθους προκάλεσε η απίστευτη κίνηση αστυνομικού, που τράβηξε όπλο «στοχεύοντας» διαδηλωτές στην χθεσινή πορεία των κίτρινων γιλέκων! Μάλιστα, το σχετικό βίντεο έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη, αν και ευτυχώς, ο αστυνομικός επέστρεψε το όπλο στη θήκη του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, τρεις αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε πλήθος διαδηλωτών. Την ώρα που οι δυο συνάδελφοι του προσπαθούν να σηκώσουν τις μηχανές τους από το δρόμο, ο τρίτος τράβηξε πιστόλι -όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στο σχετικό βίντεο-  χωρίς όμως να το χρησιμοποιήσει το όπλο. Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο η κίνηση αυτή εξόργισε το πλήθος και έπειτα από μια σύντομη οδομαχία, οι αστυνομικοί τράπηκαν σε φυγή με τους διαδηλωτές να τους ακολουθούν για λίγο πετώντας αντικείμενα προς το μέρος τους.

Ο γενικός Εισαγγελέας του Παρισιού διέταξε έρευνα ώστε να απολογηθοί ο αστυνομικός που τράβηξε όπλο αλλά και η ομάδα που τον υποστήριξε.

Στη γαλλική πρωτεύουσα, η αστυνομία προσήγαγε 179 ανθρώπους και 36 τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση. Μεταξύ των προσώπων που προσήχθησαν, βρίσκεται και Ερίκ Ντρουέ, ένας εκ των εκπροσώπων του κινήματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ