Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην ανακρίτρια 60 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της συνεταιριστικής τράπεζας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στην ανακρίτρια 60 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της συνεταιριστικής τράπεζας

Το κατώφλι της 3ης ανακρίτριας Πατρών θα περάσουν το προσεχές διάστημα, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Τετάρτη, 60 και πλέον κατηγορούμενοι προκείμενου να απολογηθούν για την υπόθεση της Αχαϊκής Συνεταιριστικής τράπεζας και τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων που οδήγησε στο λουκέτο της το 2012.

Η υπόθεση έφτασε στην ανάκριση, μετά από έρευνα του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, η οποία κατέληξε σε παραγγελία για την άσκηση ποινικών διώξεων για το αδίκημα της από κοινού και κατ’ εξακολούθηση κακουργηματικής απιστίας σε βάρος της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας για ζημιά 209.437.991,67 ευρώ.

Από την έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα προέκυψε πως η ζημία σε βάρος της τράπεζας και κατ’ επέκταση σε βάρος των μεριδιούχων προήλθε από την καταχρηστική διαχείριση της περιουσίας της, κυρίως από τα μέλη του ΔΣ. Παράλληλα, ευθύνες καταλογίζονται και στα κλιμάκια ελέγχου της τράπεζας.

Από την άλλη, οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν πως όλες οι διαδικασίες που ακολουθούσαν ήταν νόμιμες και σύμφωνες με το καταστατικό και πως οι αποφάσεις του ΔΣ λαμβάνονταν έπειτα από εισήγηση του κατά περίπτωση οργάνου.

Πάντως, από το πόρισμα του Οικονομικού Εισαγγελέα διαπιστώνεται πως σε ορισμένες περιπτώσεις χορηγήσεων προς τα μέλη του ΔΣ της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας τα ίδια τα μέλη είχαν εγκρίνει τις χορηγήσεις είτε προς τον εαυτόν τους είτε προς επιχειρήσεις συμφερόντων τους.

Πλέον, έφτασε η ώρα οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις ενώπιον της ανακρίτριας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ