Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στη Δικαιοσύνη το… Άγιο Φως! Μήνυση για τα δημοσιεύματα που αμφισβητούν το “θαύμα”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη Δικαιοσύνη το… Άγιο Φως! Μήνυση για τα δημοσιεύματα που αμφισβητούν το “θαύμα”

Ανερμήνευτο αλλά αυτονόητο, όπως και η αναπνοή του ανθρώπου είναι για τον πολιτικό μηχανικό από την Κρήτη Γοργία Ψυλλάκη το Άγιο Φως και δεν επιδέχεται εξήγηση και ούτε βέβαια  απόδειξη καθώς είναι… καταφανέστατο γεγονός. Ένα θαύμα  χωρίς ουδεμία ανθρώπινη συνέργεια.

Το θαύμα και οι «φανταστικές ιστορίες»

Με βαθιά την πεποίθηση για τη «θαυματουργική φύση» του φαινομένου της  αφής του  Αγίου Φωτός, ο πολιτικός μηχανικός θεωρεί τουλάχιστον εκ του πονηρού την αμφισβήτησή του με «φανταστικές ιστορίες που έχουν στόχο το σκανδαλισμό των πιστών», όπως αναφέρει σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Οι ανατρεπτικές μαρτυρίες

Αφορμή ήταν δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο,  ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 αλλά και το περιεχόμενο υπό συγγραφή βιβλίου με μαρτυρίες από Αγιοταφίτες που ανατρέπουν τη θεωρία του θαύματος στον τρόπο αφής του Αγίου Φωτός.  Ανάμεσά τους και σκευοφύλακας ο οποίος ομολογεί ότι « την κανδήλα  του Πανάγιου Τάφου δεν την  ανάβει ο Πατριάρχης με το Άγιο Φως, αλλά αντίθετα ανάβει με φυσικό τρόπο (αναπτήρα, σπίρτα κλπ).

«Οι αμφισβητούντες διαπράττουν ποινικά αδικήματα»

Στη μηνυτήρια αναφορά που δημοσιεύει το zarpanews.gr, ο κ. Ψυλλάκης υποστηρίζει ότι υπήρξε «δόλια συρραφή» δηλ. μοντάζ στις  μαρτυρίες αυτές τις οποίες χαρακτηρίζει  προϊόν υποκλοπής προκειμένου να οδηγήσουν στο «επιθυμητό αποτέλεσμα»,  που δεν είναι άλλο, όπως ισχυρίζεται,  από τη «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και την «προσβολή του θρησκεύματος». Εκτιμά μάλιστα πως είναι υποχρέωσή του να καταγγείλει αυτές τις ενέργειες,  αν και σέβεται το δικαίωμα «των μειονοτήτων να δυσφορούν», πιστεύοντας πως η  ορθοδοξία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ελληνικό λαό και τον πολιτισμό μας.

Ο πολιτικός μηχανικός διαβλέπει εξάλλου ότι πίσω από τις αναφορές πως το Άγιο Φως ανάβει με τεχνητά  και όχι ανεξήγητα μέσα κρύβονται «άτομα ή κέντρα» που επιδιώκουν την «παραπλάνηση πλήθους πολιτών, διαπράττοντας ακόμη και το αδίκημα της απάτης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ