Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στις φυλακές Ναυπλίου ο ενεχυροδανειστής

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στις φυλακές Ναυπλίου ο ενεχυροδανειστής

Στις φυλακές Ναυπλίου οδηγήθηκε ο γνωστός ενεχυροδανειστής, τρεις ημέρες μετά την απολογία του και 24 ώρες μετά το έγγραφο της ανακρίτριας με το οποίο ζητεί την ανάκληση των  ενταλμάτων προσωρινής κράτησης που είχε εκδώσει για οκτώ κατηγορουμένους στην υπόθεση της αποκαλούμενης λαθρεμπορίας χρυσού.

Την ίδια ώρα ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας χαρακτηρίζει τη συνέχιση της κράτησης του γνωστού ενεχυροδανειστή παράνομη, θεωρώντας πως είναι μη δεσμευτική η σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας για την αποφυλάκισή του. Για το λόγο αυτό, επανέρχεται, με προσφυγή του στην ανακρίτρια διαφθοράς μετά την ηχηρή… σιωπή της αρμόδιας εισαγγελέως που επιτείνει την  εμπλοκή που δημιουργήθηκε στο θέμα της αποφυλάκισης του κατηγορουμένου ενεχυροδανειστή. κράτησης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης αφού εκφράζει «την απόλυτη νομική αντίδραση του» για την στάση της εισαγγελέως την οποία χαρακτηρίζει αδιανόητη υπογραμμίζει πως η μόνη αρμόδια να αποφασίσει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του εντολέα του, σε αυτή τη φάση, είναι η ανακρίτρια.

«Η κα Ανακριτής μπορεί να αποφυλακίσει τον εντολέα μας σύμφωνα με το νόμο και είναι μη δεσμευτική η γνώμη του Εισαγγελέα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας ο οποίος μάλιστα καλεί και τους συναδέλφους του, οι οποίοι εκπροσωπούν τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, να ακολουθήσουν το ίδιο δρόμο και να μην προσφύγουν στο Δικαστικό Συμβούλιο όπου η διαδικασία , όπως λέει, θα είναι χρονοβόρα.

«Για άλλη μια φορά διατυμπανίζουμε ότι η κράτηση του εντολέα μας είναι εντελώς παράνομη και διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως εντελώς παράνομη ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του» υπογραμμίζει ο συνήγορος του ενεχυροδανειστή  και συμπληρώνει «Δηλώνουμε για άλλη μια φορά προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ότι από το περιεχόμενο της δικογραφίας δεν προκύπτει το παραμικρό εις βάρος του εντολέα μας για τη διάπραξη του αδικήματος της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, της τοκογλυφίας, καθώς και οιουδήποτε άλλου εγκλήματος».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ