Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στις 4 Φεβρουαρίου οι εξηγήσεις “υπόπτων” για τις αποφυλακίσεις με τα πλαστά πιστοποιητικά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στις 4 Φεβρουαρίου οι εξηγήσεις “υπόπτων” για τις αποφυλακίσεις με τα πλαστά πιστοποιητικά

Προθεσμία για τις 4 Φεβρουαρίου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα – σύμφωνα με τις καταγγελίες- πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά που “χάρισαν”… εξιτήριο από τη φυλακή στον καταδικαθέντα για το σκάνδαλο της Energa Αριστείδη Φλώρο τον περασμένο Αύγουστο, έλαβαν χθες από την εισαγγελία Διαφθοράς 16 πρόσωπα, που έχουν κληθεί με την ιδιότητα των υπόπτων.

Μεταξύ των 16 είναι εκτός από τον επιχειρηματία, άλλοι κρατούμενοι των φυλακών, έξι γιατροί, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετούν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, σε ιδιωτική κλινική αλλά και στο ΚΕΠΑ Νίκαιας, υπάλληλοι του ΙΚΑ και ένας δικηγόρος ενώ τα διερευνώμενα αδικήματα που βρίσκονται στο κάδρο της εισαγγελικής έρευνας είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η ενεργητική και παθητική δωροδοκία, η χρήση πλαστού εγγράφου και η ψευδής βεβαίωση.

Η περίπτωση του ισοβίτη

Την ίδια ώρα η έρευνα συνεχίζεται και για άλλες περιπτώσεις παράνομων αποφυλακίσεων με πλαστά πιστοποιητικά, καθώς η τότε αποφυλάκιση του 39χρονου καταδικασμένου έφερε στο φως και άλλες υποθέσεις. Χαρακτηριστικά, ερευνάται η υπόθεση αποφυλάκισης ενός ισοβίτη που κατηγορείτο για ανθρωποκτονία. Συνολικά στην Εισαγγελία Διαφθοράς έχουν φθάσει προς έρευνα 370 φάκελοί πρόωρων αποφυλακίσεων που βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται, ότι η υπόθεση έφθασε στα χέρια της δικαιοσύνης όταν τον περασμένο Αύγουστο ο Αριστείδης Φλώρος αποφυλακίστηκε με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, προσκομίζοντας στο δικαστικό συμβούλιο βεβαίωση του ΚΕΠΑ, βάσει της οποίας είχε ποσοστό αναπηρίας 70%. Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, μετά την έκδοση σχετικού βουλεύματος, επέστρεψε στη φυλακή καθώς σύμφωνα με καταγγελίες τα πιστοποιητικά που προσκόμισε ήταν “πλαστά”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ