Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στον ανακριτή οι αστυνομικοί για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στον ανακριτή οι αστυνομικοί για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης καλούνται να δώσουν εξηγήσεις την προσεχή Δευτέρα οι αστυνομικοί που εμφανίζονται στα βίντεο να περνούν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο.

Ο 23ος τακτικός ανακριτής που διερευνά τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου έκανε χρήση των βίντεο για να ταυτοποιήσει τους αστυνομικούς και τους καλεί να εμφανιστούν την προσεχή Δευτέρα προκειμένου να απολογηθούν και να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Οι αστυνομικοί αναμένεται να λάβουν προθεσμία.

Στο μεταξύ, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, δια των συνηγόρων της, κατέθεσε χθες αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Το αίτημα της οικογένειας στηρίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση και το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας αλλά και στο μαγνητοσκοπημένο υλικό, όπου φαίνονται οι κατηγορούμενοι να σπάνε το πάνω μέρος της τζαμαρίας και στη συνέχεια και το κάτω. Μετά, – φέρονται να – καταφέρουν χτυπήματα που έχουν ως συνέπεια τον θάνατο του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ