Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στον εισαγγελέα Κουτσολιούτσοι και 7 ακόμα άτομα για το σκάνδαλο της Folli Follie

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στον εισαγγελέα Κουτσολιούτσοι και 7 ακόμα άτομα για το σκάνδαλο της Folli Follie

Η οικογένεια Κουτσολιούτσου και 7 ακόμα άτομα είναι τα πρώτα πρόσωπα που θα δώσουν εξηγήσεις για το σκάνδαλο μεγατόνων , όπως χαρακτηρίζεται, της Folli Follie. Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές τα 10 αυτά πρόσωπα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τη  διάπραξη κακουργουμάτων και συγκεκριμένα για τα βαρύτατα αδικήματα της απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κλήση ως ύποπτοι έχουν λάβει ώστε να εμφανιστούν σήμερα ή αύριο η οικογένεια Κουτσολιούτσου (Δημήτρης, Γεώργιος , Αικατερίνη), τρία μέλη του ΔΣ , ο οικονομικός διευθυντής, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπέγραψε τον ισολογισμό (και ) του 2017 και ο επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γ.Δραγάτσης

Πρόκειται για τα (συνολικά) 10  άτομα για τα οποία ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης είχε ζητήσει  από το Δικαστικό Συμβούλιο να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν.

Τι σημαίνει

Η κλήση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αφορά τα αδικήματα της απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος  και αποτελεί αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα προς την ποινική αποτίμηση της  υπόθεσης ενώ βέβαια εκκρεμεί να αξιολογηθεί η στάση των ελεγκτικών μηχανισμών καθώς και άλλα ζητήματα.  Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνήγοροι των «υπόπτων» προσέρχονται προκειμένου να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και παίρνουν προθεσμία για τους εντολείς τους για την επόμενη εβδομάδα.

Πάντως η κλήτευση των προσώπων αυτών ως υπόπτων τους φέρνει πράγματι πιο κοντά στην απαγγελία σε βάρος τους κατηγοριών πλην δεν σημαίνει πως αυτομάτως θα είναι και κατηγορούμενοι. Κι αυτό γιατί εφόσον οι εξηγήσεις που θα δώσουν κριθούν επαρκείς μπορεί τελικά να μην ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ