Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ: “Στο αρχείο η αναφορά Αγγελή για τη Βιέννη”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ: “Στο αρχείο η αναφορά Αγγελή για τη Βιέννη”

Το δρόμο για το αρχείο πήρε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου η πειθαρχική έρευνα σε βάρος των εισαγγελέων διαφθοράς Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη την οποία διενεργούσε ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Γρηγόρης Πεπόνης.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει με αφορμή αναφορά του πρώην εποπτεύοντα της εισαγγελίας διαφθοράς Γιάννη Αγγελή η οποία φορούσε στη διαρροή συνάντησης των δικαστικών λειτουργών με Αμερικανούς αξιωματούχους στη Βιέννη. Μάλιστα, αυτή η υπόθεση οδήγησε σε παραίτηση τον κ. Αγγελή, ενώ την θέση του έλαβε ο κ. Μπρακουμάτσος.

Σύμφωνα με πληροφορίες την αρχειοθέτηση της υπόθεσης ζήτησε ο Γρηγόρης Πεπόνης με πόρισμα που υπέβαλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία και την αρχειοθέτησε.

Η είδηση έγινε γνωστή μετά από ανακοίνωση της ΝΔ στην οποία κάνει λόγο για «σκευωρία» η οποία «θα αποκαλυφθεί με κάθε λεπτομέρεια», ρωτώντας εάν «ο εισαγγελέας κ. Πεπόνης διέταξε έρευνα εναντίον της κ. Τουλουπάκη».

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών: Αληθεύει ή όχι ότι ο εισαγγελέας κ. Πεπόνης διέταξε έρευνα εναντίον της κ. Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis; Κι αν ευσταθεί, πώς είναι δυνατόν η κ. Τουλουπάκη να παραμένει στη θέση της;» ανέφερε η ανακοίνωση μεταξύ άλλων, αφήνοντας αιχμές και για το περιεχόμενο του πορίσματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ