Τρίτη 23 Απριλίου 2024

«Συμβόλαιο» αντεκδίκησης για την δολοφονία Μακρή η βόμβα στον Λιβανέζο αρχιμαφιόζο;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Συμβόλαιο» αντεκδίκησης για την δολοφονία Μακρή η βόμβα στον Λιβανέζο αρχιμαφιόζο;

Άμεση διασύνδεση ανάμεσα στο «χτύπημα» με στόχο τον Λιβανέζο αρχιμαφιόζο, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης το πρωί της περασμένης Παρασκευής και στην εν ψυχρώ δολοφονία του επιχειρηματία και συζύγου της Βικτώριας Καρύδα, Γιάννη Μακρή τον Νοέμβριο του 2018 «βλέπουν» οι αρχές, που εκτιμούν πως και οι δύο επιθέσεις ήταν «συμβόλαια θανάτου» με κοινό παρανομαστή.

Αντίποινα ή συνέχιση “εχθροπραξιών”;

Οι αστυνομικοί που αναζητούν το νήμα του μαφιόζικου χτυπήματος προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η απόπειρα δολοφονίας του Λιβανέζου Αμάντ Τζει Μακούν αποτελεί… αντίποινα στη δολοφονία Μακρή, ή εάν πρόκειται για συνέχιση των εχθροπραξιών από την ίδια πλευρά! Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. η εντολή για την έκρηξη στο όχημα του 56χρονου Λιβανέζου, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, δόθηκε από την Αυστραλία ενώ ρεπορτάζ της Daily Mail επισημαίνει πως τα κοινά στοιχεία στις δύο υποθέσεις καθιστούν μονόδρομο για τις ελληνικές αρχές το συσχετισμό τους στο πλαίσιο του πολέμου που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε μέλη της μαφίας στην μακρινή ήπειρο.

Μάλιστα κατά το ίδιο δημοσίευμα, το γυμναστήριο που επισκέφθηκε ο 56χρονος -έξω από το οποίο παγίδευσαν με εκρηκτικά το όχημά του- είναι το ίδιο που γυμναζόταν ο «διαβόητος γκάνγκστερ», όπως τον περιγράφει η Daily Mail, Γιάννης Μακρής.

Εγκατέλειψε ξαφνικά την Αυστραλία

Ο 56χρονος Λιβανέζος, που σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα είναι σεσημασμένος έμπορος ναρκωτικών και πρώην αρχηγός της ομάδας γκάνγκστερ Comancheros, είχε εγκατασταθεί στην Ελλάδα από το 2017. Μάλιστα εγκατέλειψε ξαφνικά την Αυστραλία ενώ κατά τη διετή παραμονή του στη χώρα μας φρόντιζε να κρατά «χαμηλό» προφίλ. Αυτό αναφέρει και ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου το οποίο επισκεπτόταν ο 56χρονος ενώ οι γειτονές του στο υπερπολυτελές διαμέρισμα με θέα θάλασσα στο οποίο διέμενε στη Γλυφάδα κάνουν λόγο για έναν… οικογενειάρχη που έπαιρνε τα παιδιά του από το σχολείο ή τα περίμενε με παγωτά ανά χείρας!

Πάντως σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso” δεν ήταν λίγες οι φορές που πολυτελή αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες πάρκαραν έξω από το σπίτι του αρχιμαφιόζου, πραγματοποιώντας σύντομες επισκέψεις. Ήδη οι ελληνικές αρχές έχουν ενημερώσει την Ιντερπόλ και την Αυστραλιανή αστυνομία για την υπόθεση, προκειμένου να ανταλλάξουν πληροφορίες που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ