Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη και επιστρέφει στη φυλακή ο Ναστούλης μετά την έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνελήφθη και επιστρέφει στη φυλακή ο Ναστούλης μετά την έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά

Το δρόμο για την φυλακή παίρνει ξανά ο Δημήτρης Ναστούλης, καθώς η εισαγγελική έρευνα για τη χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών κατέληξε στο ότι ο γνωστός ισοβίτης αποφυλακίστηκε με πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας.

Η σύλληψη του Δημήτρη Ναστούλης έγινε από αστυνομικούς στο σπίτι του, αφού βρισκόταν εκεί με περιοριστικούς όρους μετά την αποφυλάκιση του -με το επίμαχο πιστοποιητικό- τον Ιανουάριο του 2018.

Αφορμή και την σύλληψη του ισοβίτη ήταν η προ ημερών άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Δημήτρη Ναστούλη, του Άρη Φλώρου και ακόμα 15 εμπλεκομένων (γιατρών και υπαλλήλων ΚΕΠΑ) για τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά.

Το πόρισμα της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και το πιστοποιητικό αποφυλάκισης του συγκεκριμένου κρατούμενου ήταν «προβληματικό», καθώς φέρεται να χρησιμοποίησε απόφαση του ΚΕΠΑ άλλης ασθενούς, για να επιτύχει την αποφυλάκιση του. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η διαβίβαση των στοιχείων της δικογραφίας που αφορούν στον Ναστούλη, από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελενη Τουλουπάκη, στον εισαγγελέα της Λαμίας για να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας με βούλευμα του ανακάλεσε την αποφυλάκιση του ισοβίτη και διέταξε τον εγκλεισμό του στη φυλακή, καθώς βάσει της νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε το περασμένο φθινόπωρο, ακόμα αν έχει παρέλθει η προθεσμία για την ανάκληση ενός βουλεύματος, αυτό μπορεί να γίνει εάν έχουν προκύψει νέα στοιχεία.

Τι λέει η συνήγορος Ναστούλη

Για υπαρκτό πρόβλημα υγείας κάνει λόγο σε ανακοίνωση της, η συνήγορός του Βάσω Πανταζή, προαναγγέλλοντας προσφυγή κατά του βουλεύματος.

Σε δήλωση της η κα Πανταζή αναφέρει:

“Χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε την ανάκληση του βουλεύματος που ανακάλεσε την αποφυλάκιση του εντολέα μου. Η ανάκληση οφείλεται σε νομοθετική παρέμβαση που έγινε πρόσφατα ακριβώς, πιστεύουμε, για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο εντολέας μου δεν ήταν ποτέ ελεύθερος. Αντιθέτως βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό εκτίοντας με αυτό τον τρόπο το υπόλοιπο της ποινής του χωρίς όλο αυτό το διάστημα να έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές και το γεγονός ότι έχει αποκτήσει μια όμορφη οικογένεια καθιστά μονόδρομο να βρούμε μία νομική λύση. Το πρόβλημα υγείας είναι υπαρκτό και αποδεδειγμένο. Θα ζητήσουμε με νέα στοιχεία, με ιατρική πραγματογνωμοσύνη, την ανάκληση αυτού του βουλεύματος”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr