Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Τι απαντούν οι αστυνομικοί για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τι απαντούν οι αστυνομικοί για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Το σήμα που είχαν πάρει για να καταφτάσουν στην περιοχή έκανε λόγο για ληστεία από δράστη που κρατούσε αιχμηρό αντικείμενο και προσπαθούσε να διαφύγει, υποστήριξαν κατά την απολογία τους, οι τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνται για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ίδιοι, ισχυρίστηκαν ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και σύμφωνα με όσα προβλέπουν τα εγχειρίδια της αστυνομίας για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν, περνώντας χειροπέδες στους συλληφθέντες.

Αρνούνται ότι ευθύνονται για τον θάνατο του Ζακ

Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί φέρονται μάλιστα να επικαλούνται όσα αναφέρονται στη δικογραφία για να αντικρούσουν τη σε βάρος τους κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του Ζακ δεν συνδέεται με τις δικές τους ενέργειες.

Υποστηρίζουν μάλιστα, με βάση τα συμπεράσματα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του Ζακ, ότι  το οξύ καρδιακό επεισόδιο είχε αρχίσει να εξελίσσεται πριν οι ίδιοι έρθουν σε επαφή μαζί του και συγκεκριμένα όταν φαίνεται στα βίντεο να  πιάνει το λαιμό του έξω από το κατάστημα. Επιμένουν δε, πως σε καμία περίπτωση δεν προκάλεσαν στον άτυχο Ζακ επικίνδυνες σωματικές βλάβες αλλά μόνο «ανεπαίσθητες»  καθώς δεν τον κτύπησαν σε καίρια σημεία του σώματός του, ενεργώντας πάντα σύμφωνα με το νόμο.

Αφέθηκαν ελεύθεροι

Οι τέσσερις αστυνομικοί, που είχαν κληθεί να απολογηθούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου, αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ