Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Τι λέει ο Αλ. Λυκουρέζος στην αγωγή κατά της Κ. Παπακώστα και τι απαντά η υφυπουργός

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τι λέει ο Αλ. Λυκουρέζος στην αγωγή κατά της Κ. Παπακώστα και τι απαντά η υφυπουργός

Αγωγή αποζημίωσης 10.000 ευρώ για ηθική βλάβη, υπέβαλλε κατά του Ελληνικού Δημοσίου ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος με αφορμή τις δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα .

Όπως αναφέρει οι δηλώσεις αυτές στρέφονται ευθέως κατά του τεκμηρίου αθωότητας:

«Η κ. Παπακώστα, ως εκπρόσωπος δημόσιας αρχής προέβη ανεπιτρέπτως και παρανόμως, σε άμεση προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας μου (και άρα σε προσβολή της προσωπικότητας μου) Ειδικότερα εκφράστηκε ως μη έδει η βεβαιότητα της περί της ενοχής μου και μάλιστα, αμέσως μετά την σύλληψη μου και προ πάσης γνώσης της περί σε βάρος μου κατηγορίας, πολλώ δε μάλλον προτού απολογηθώ.

Προέβη άνευ λόγου και αιτίας, στις ως άνω ανοίκειες δηλώσεις της, εμφανιζόμενη μάλιστα να επιχαίρει για την υποτιθέμενη επιτυχία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μολονότι η σύλληψη μου έλαβε χώρα σε εκτέλεση εντάλματος του ειδικού εφέτη ανακριτή και όχι κατόπιν έρευνας της ως άνω υπηρεσίας.

Εθίγη βαρύτατα η προσωπικότητα μου καθώς δεν εθίγει μόνο η επαγγελματική μου αξιοπιστία αλλά και η τιμή και η υπόληψη μου δια της διατύπωσης της ως άνω απόλυτης θέσης περί βέβαιης ενοχής μου, εκφραζόμενη δια επίσημων χειλέων δημόσιας αρχής, δημιουργείται έντονα αρνητικό και νοσηρό, και τοξικό κλίμα σε βάρος μου, το οποία υποσκάπτει ευθέως τα εχέγγυα για την ορθή ποινική μεταχείριση του. Ζητεί αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 10.000 ευρώ».

Η απάντηση της κας Παπακώστα

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε εναντίον της ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος:

«Συνεχάρην, ως όφειλα, την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την εξαιρετική της δουλειά και στο ζήτημα του κυκλώματος της μαφίας των φυλακών, το οποίο συνδέεται με τέσσερις δολοφονίες, η μία εκ των οποίων αφορούσε στον καλό συνάδελφό μου αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και με πληγώνει.

Ο κάθε πολίτης έχει από το Σύνταγμα και τους Νόμους το τεκμήριο αθωότητας έως ότου τελεσιδικήσει υπόθεση που τον αφορά και εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη.

Δεν αισθάνομαι ευτυχής διότι στην διαδικασία της έρευνας για την εξάρθρωση του κυκλώματος, το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια στις φυλακές, προφυλακίστηκαν, διότι έτσι έκρινε η Δικαιοσύνη, και δικηγόροι. Η αναφορά μου, λοιπόν, αφορά στο σύνολο και δεν είναι προσωπική.

Θέλω να συγχαρώ πραγματικά την Αντιτρομοκρατική μας Υπηρεσία. Υπάρχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες στην Ελληνική Αστυνομία κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η Αντιτρομοκρατική είναι μία από αυτές. Έμπειρη, με τεκμηρίωση και μέθοδο, προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην εθνική ασφάλεια της χώρας, στην εσωτερική ασφάλεια, αλλά και εκτός αυτής, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με άλλες ομόλογές της Υπηρεσίες στην Ευρώπη και αλλού.

Επειδή με διακρίνει καλή πίστη, δεν θα μπω στον πειρασμό να υποθέσω ότι γίνομαι αποδέκτης από συνηγόρους πολιτών επιθέσεων για δημιουργία εντυπώσεων, επειδή έχω την πολιτική συνευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του οποίου εργαζόμενη νυχθημερόν εξάρθρωσε αυτό το εξαιρετικά επικίνδυνο κύκλωμα.

Θέλω να γνωρίζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πραγματικά επαγρυπνούν. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, διότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εργάζονται με ζήλο, με αφοσίωση, με σχέδιο και μεθοδικότητα για την ασφάλειά τους». 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ