Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Το βιολογικό της πατέρα ψάχνει 39χρονη… μέσω της Δικαιοσύνης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το βιολογικό της πατέρα ψάχνει 39χρονη… μέσω της Δικαιοσύνης

Το «μυστικά και ψέματα» που την κρατούν, ακόμη και σήμερα, στο σκοτάδι και την άγνοια  για το ποιος είναι ο βιολογικός της πατέρας, προσπαθεί να ανακαλύψει η 39χρονη γυναίκα πια  η οποία αναγκάστηκε να προσφύγει για το λόγο αυτό  στη Δικαιοσύνη.

Με αγωγή προσβολής πατρότητας σε βάρος του ανθρώπου που γνώρισε ως πατέρα της, η 39χρονη αμφισβητεί ευθέως πως είναι γνήσιο τέκνο του. Αν και υπήρξε «καρπός» του σύντομου γάμου της μητέρας της με τον άνθρωπο αυτό, η 39χρονη αρνείται να δεχτεί πως ο ίδιος είναι ο βιολογικός της πατέρας, επικαλούμενη κυρίως την «αδιαφορία που επιδείκνυε για εκείνη, αρνούμενος να καταβάλει τα ποσά της διατροφής που επιδικάζονταν μετά τις αγωγές της μητέρας της».

Η διαθήκη «έκπληξη» 

Αντίθετα, η 39χρονη πιστεύει πως βιολογικός της πατέρας  ήταν  ένας άλλος άνδρας, συνάδελφος της μητέρας της από το  Υπουργείο Οικονομικών όπου εργαζόταν,  ενώ ζούσε μόνιμα στα Χανιά της Κρήτης. Σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής της, ο άνδρας αυτός « εκδήλωνε ανεξήγητα για την ενάγουσα αισθήματα αγάπης τόσο προς την ίδια, από την παιδική της ακόμη ηλικία, όσο και προς τη μητέρα της». Μετά το θάνατό του μάλιστα, το 2017, η 39χρονη βρήκε «ιδιόγραφη διαθήκη του, νόμιμα δημοσιευμένη, με την οποία  την εγκαθιστούσε,  χωρίς να την κατονομάζει ως τέκνο του, μοναδική του κληρονόμο. Μετά δε το άνοιγμα της οικίας του ανωτέρω αποβιώσαντος, βρέθηκαν εντός αυτής αποδείξεις από χρηματικά εμβάσματα του αποβιώσαντος προς τη μητέρα της ενάγουσας, τα οποία αφορούσαν και την ίδια».

Η άρνηση της μητέρας για όλα

Όλα αυτά  έκαναν την 39χρονη να σκεφτεί  αμέσως πως εκείνος  ήταν ο πραγματικός της πατέρας, κάτι ωστόσο που ουδέποτε της επιβεβαίωσε η μητέρα της. «Τόσο πριν, αλλά και περισσότερο μετά τη δημοσίευση της ως άνω διαθήκης, η 39χρονη επανειλημμένως ρωτούσε φορτικά τη μητέρα της  να της γνωστοποιήσει ποιες ήταν οι πραγματικές σχέσεις της με εκείνον και αν  ήταν ο πραγματικός της πατέρας. Η μητέρα της όμως αρνιόταν κατηγορηματικά ότι είχε ερωτικό δεσμό μαζί του, πριν το γάμο της,   και ότι η 39χρονη ήταν δικό του τέκνο».

Τι έδειξε η εξέταση DNA

Τότε η 39χρονη κατέφυγε σε εξέταση DNA, παίρνοντας γενετικό υλικό από εκείνον και τα αποτελέσματα έδειξαν πως είχε πιθανότητα να είναι βιολογικός της πατέρας σε ποσοστό 99,99%. Η μητέρα της όμως και πάλι δεν της είπε πως είχε ερωτική σχέση μαζί του,  ενώ απέδωσε το ενδιαφέρον του για εκείνη στο ότι ο ίδιος δεν είχε αποκτήσει στη ζωή του παιδί.

Απαντήσεις θα δώσει η ιατρική πραγματογνωμοσύνη

Τελικά, η 39χρονη στράφηκε για την αναζήτηση της αλήθειας στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας που δεν έκανε τίποτα άλλο από το να αποφασίσει  τη διενέργεια  ιατρικής πραγματογνωμοσύνης, με τη  μέθοδο του  D.N.A. «διότι η αποτελεσματικότητα των πορισμάτων της παρέχει σαφώς μείζονα αποδεικτική ασφάλεια». Στη συνέχεια θα επαναληφθεί η συζήτηση της αγωγής προκειμένου να μην υπάρχει ουδεμία αμφιβολία στο δικαστήριο για το βιολογικό πατέρα της 39χρονης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ