Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Τρεις εταιρίες «φαντάσματα» βάζουν θηλιά στη Folli Follie

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τρεις εταιρίες «φαντάσματα» βάζουν θηλιά στη Folli Follie

Υπό την πίεση όσων θεωρούν πως καθυστερεί και εν μέσω συνεχών αποκαλύψεων για τη δράση της διοίκησης της Folli Follie, η διοίκηση της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) ετοιμάζεται να στείλει στον εισαγγελέα το σχετικό πόρισμα εντός της εβδομάδας.

Το πόρισμα θα αποσταλεί επισήμως όταν λήξει και τυπικά το δικαίωμα ακρόασης του ελεγκτή της Folli Follie Γ. Βαρθαλίτη, ο οποίος είχε υπογράψει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2017, για τα οποία αποκαλύπτονται σημεία και τέρατα.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΛΤΕ, η οικογένεια Κουτσολιούτσου «φούσκωνε» τις πωλήσεις της Folli Follie μέσω εικονικών συναλλαγών με εταιρίες η έδρα των οποίων δεν έχει ακόμα εντοπιστεί!

Ούτε την έδρα ούτε δραστηριότητα

Η θυγατρική της Folli Follie στην Ασία, η Folli Follie Group Sourcing Ltd, φέρεται ότι έχει πραγματοποιήσει πωλήσεις συνολικού ύψους άνω του 1,85 δισ. δολαρίων τη διετία 2016-2017 στην εταιρία NG Boon Soon. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ΕΛΤΕ, δεν έχει εντοπίσει ούτε την έδρα ούτε τη δραστηριότητα της εν λόγω εταιρίας, η οποία φέρεται ότι χρωστά στη Folli Follie 710.000.000 δολάρια.

«Φούσκωναν» τις πωλήσεις μέσω εικονικών συναλλαγών με εταιρίες η έδρα των οποίων δεν έχει ακόμα εντοπιστεί

Επίσης, η Folli Follie Group Sourcing φέρεται ότι έχει καταβάλει στην εταιρία Thana Prasertsian προκαταβολή 259.400.000 δολάρια για το 2017 και 125.450.000 δολάρια για το 2016. Ωστόσο η ΕΛΤΕ αμφισβητεί την ύπαρξη και αυτής της εταιρίας, καθώς δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει την έδρα και τη δραστηριότητά της.

Αμφισβητεί και την ύπαρξη της εταιρίας

Η ΕΛΤΕ αμφισβητεί και την ύπαρξη της εταιρίας Landocean Industrial Limited, η οποία φέρεται ότι έχει δανειστεί 122.000.000 δολάρια από τη Folli Follie Group Sourcing, από το 2016, χωρίς ωστόσο να έχουν καταγραφεί σχετικές εξασφαλίσεις αλλά και το επιτόκιο δανεισμού. Τέλος, η ΕΛΤΕ δεν βρήκε αποθέματα συνολικής αξίας 581.680.000 δολαρίων, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων φέρεται ότι βρίσκονται σε αποθήκες άλλων εταιριών.

Η Folli Folli θα πρέπει άμεσα, τονίζουν στελέχη της ΕΛΤΕ, να προβεί σε σύνταξη αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων 2017, οι οποίες στη συνέχεια θα ελεγχθούν από ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρία. «Αυτή δεν μπορεί να είναι η Ernst & Young, δεδομένου ότι έχει αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στην υπόθεση Folli Follie και βάσει του Κανονισμού 537/14 απαγορεύεται να ελέγξει στη συνέχεια τις καταστάσεις της εταιρίας» σημειώνουν στελέχη της ΕΛΤΕ. Προς το παρόν, καμία από τις τέσσερις διεθνείς ελεγκτικές εταιρίες δεν δέχεται να αναλάβει τον ρόλο αυτόν όσο παραμένει στη διοίκηση μέλος της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

πηγή: “δημοκρατία”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ