Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης: Η Novartis και οι διαψεύσεις

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης: Η Novartis και οι διαψεύσεις

Προστατευόμενος μάρτυρας; Αποδέκτης παράνομου χρήματος της Novartis; Η απλώς ένα πρώην στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα που κάποιοι έχουν στοχοποιήσει για τους δικούς τους λόγους;

Για τον Φιλίστωρα Δεσταμπασίδη, από τότε που ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης στη χώρα μας έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά. Και κάθε φορά ο ίδιος τα διαψεύδει.

Όπως ότι είναι ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες που έχουν δώσει στοιχεία  στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Και ενδεχομένως  και στους Αμερικανούς στο πλαίσιο της δικής τους έρευνας για τις πρακτικές που ακολουθούσε η Novartis΄, σύμφωνα με τα όσα έχει υπαινιχθεί ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, και νυν κατηγορούμενος με βάση καταθέσεις του «Μάξιμου Σαράφη»: Τον  καθηγητή της Σχολής Δημόσιας Υγείας, Νίκο Μανιαδάκη.

Ο κ. Μανιαδάκης σε αναφορά  που είχε καταθέσει πριν μερικούς μήνες στον Άρειο Πάγο εξιστορούσε  τα γεγονότα με έναν τρόπο που καθιστούσε εν πολλοίς σαφή την εικόνα ότι τα πρόσωπα είναι κοινά και στις δύο έρευνες. Με δεδομένο λοιπόν  ότι σε  παλιά τοποθέτησή του είχε πει  πως από λάθος οι τρεις προστατευόμενοι είχαν συναντηθεί στον προθάλαμο της Εισαγγελίας άρα  γνωρίζονται μεταξύ τους, κάποιοι  πιστεύουν ότι ο κ. Δεσταμπασίδης «παίζει» και στις δύο έρευνες.

«Ούτε Σαράφης, ούτε Κελέση»

Ο ίδιος ωστόσο όταν για πρώτη φορά τον περασμένο Ιανουάριο  δημοσιεύτηκε κάτι τέτοιο, το διέψευσε κατηγορηματικά. «Δεν ονομάζομαι ούτε Αικατερίνη Κελέση, ούτε Μάξιμος Σαράφης. Το ονοματεπώνυμό μου είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης. Προς όλους εκείνους που με δόλο και κακοβουλία με στοχοποιούν δηλώνω πως ΟΥΤΕ ΦΟΒΑΜΑΙ-ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΙ! Τα υπόλοιπα θα τα πούμε ενώπιον της Δικαιοσύνης. Όταν και εφόσον κληθώ από τις αρμόδιες Αρχές για την υπόθεση Novartis, θα καταθέσω όσα γνωρίζω, όσα άκουσα, όσα κατάλαβα.»

Αν και τότε είχε επισημάνει ότι «Η παρούσα δήλωση είναι η μόνη και τελευταία επίσημη τοποθέτησή μου, ακόμα και αν προκληθώ», επανήλθε. Αφορμή, οι  πρόσφατες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι  εμπλεκόμενος διαφημιστής στην υπόθεση Novartis δίνοντας εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων  στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ανέφερε ότι του παρέδωσε χρήματα, ως αντάλλαγμα για τις διαφημιστικές καταχωρίσεις της εταιρείας. «Πρόκειται για μία τερατώδη αθλιότητα αρρωστημένων εγκεφάλων από τη διαφθορά. Κατασκευασμένα μυθεύματα για να παραπλανήσουν τις δικαστικές Αρχές από την ουσία της υπόθεσης και τους πραγματικούς πρωταγωνιστές που εμπλέκονται.

Όταν διασταυρώσω ότι οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, θα προσφύγω άμεσα στην ποινική και αστική Δικαιοσύνη εις βάρος του λασπολόγου  και των υποκινητών του.Υπενθυμίζω ότι έχω ελεγχθεί τόσο από τον εσωτερικό έλεγχο της εταιρείας, όσο και από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές,  οι οποίες διακρίβωσαν την επαγγελματική μου ακεραιότητα και τη διαφάνεια των εισοδημάτων μου αντίστοιχα.Δηλώνω για άλλη μια φορά ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν φοβάμαι και δεν εκβιάζομαι από κανέναν, πόσο μάλλον από πρόσωπα που εμπλέκονται στη διαφθορά και αμαυρώνουν το δημόσιο βίο.Ανυπομονώ να αντιπαρατεθώ μαζί τους, ενώπιον της Δικαιοσύνης, γιατί έχω επιλέξει να είμαι με το μέρος της αλήθειας και της κοινωνίας.»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ